Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma hala devam ediyor ve ABD'nin başını çektiği NATO ülkeleri Ukrayna'ya silah göndermeye ve askeri destek sağlamaya devam ederek yangını körüklüyor.

Güney Afrika Johannesburg Üniversitesi Afrika-Çin Çalışmaları Merkezi Direktörü David Monje, Rusya-Ukrayna ihtilafını çözmek için barışçıl müzakereler çağrısında bulundu ve dünyanın NATO'nun Rusya-Ukrayna ihtilafında oynadığı olumsuz role karşı uyanık olması gerektiğini kaydetti.

David Monje, Afrika’nın pozisyonunun barışa ihtiyaç olduğu ve Rusya, Ukrayna ve NATO ülkeleri arasındaki müzakerelerin sürdürülmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Libya'nın yok edilmesinde NATO’nun çok yıkıcı bir rol oynadığını dile getiren David Monje, bu tür derslerin Afrika’nın Rusya-Ukrayna ihtilafındaki rolüne ilişkin endişeleri yarattığına dikkat çekti.

David Monje, bu nedenle Afrika’nın barış görüşmeleri için çağrı yapmaya devam etmesi ve NATO yerine sorunu çözecek örgütün Birleşmiş Milletler (BM) olmasını sağlaması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı