Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde gerçekleşen “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir” düsturuyla, Atatürk Cumhuriyeti’nin akıl ve bilim ışığında ilerleyen cumhuriyet aydınlarına, tüzükte yer alan 6.13 maddesi gereğince her yıl olduğu gibi bu yıl da “Yılın Atatürkçüsü” ödülleri verildi.

ADD, her alanda yetişmiş çok sayıda seçkin insanlar arasından Ödül Komitesinin uzun ve titiz çalışmaları sonunda 2022 yılı “Yılın Atatürkçüsü” ödüllerinin: Basın alanında: Alev Coşkun, Kültür ve sanat alanında: Pınar Ayhan, Dış politika alanında: Onur Öymen, Bilim ve eğitim alanında: Sinan Meydan’a verilmesi kararı alındığı belirtildi.

ALEV ÇOŞKUN

ADD tarafından Basın alanında ödül alan Alev Coşkun, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. New York Üniversitesi’nde Siyasi ilimler konusunda master, kamu yönetimi konusunda doktora yapan Coşkun, haber alma özgürlüğünün ve Gazetecilik etiğinin giderek karanlığa gömüldüğü bu günlerde Atatürk’ün ismini verdiği Cumhuriyet Gazetesi’ni ayakta tutmak için gösterdiği çaba ve Cumhuriyet Devrimlerini korumak, anlatmak için yazdığı kitaplarla Alev Coşkun tüm ulusumuzun kalbinde yer edinmiş, bu nedenle basın alanında “Yılın Atatürkçüsüödülüne layık görülmüştür.

PINAR AYHAN

Kültür ve sanat alanında ödül alan Pınar Ayhan, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur. Bir kadın ve kültür devrimi olan Atatürk Cumhuriyet’inin örnek kadın temsilcisi olan Pınar Ayhan, bu özellikleri ve hizmetlerinden ötürü kültür ve sanat alanında “Yılın Atatürkçüsü” ödülüne layık görülmüştür

ONUR ÖYMEN

Dış politika alanında ödül alan Onur Öymen, 1964 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı’nda çeşitli kademelerde görevler yapmıştır. Çalışkanlığı ve özellikle dış politikadaki birikimi ile tanınan diplomatımızın son olarak “Çöküşten zafere Lozan: Osmanlıdan Cumhuriyet’e 200 yıllık mücadele” kitabı yayınlanmıştır. Ulusal çıkarlarımızı ve Atatürkçü dış politika öğretilerini tükenmez bir enerji ile topluma anlatmaya devam eden Onur Öymen bu nedenle dış politika alanında “Yılın Atatürkçüsü” ödülüne layık görülmüştür.

SİNAN MEYDAN

Bilim ve eğitim alanında ödül alan Sinan Meydan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı’nda master yapmıştır. Sinan Meydan, Cumhuriyetimizin ve Aydınlanma Devrimlerinin yılmaz savunucusudur. Yurt genelinde çok sayıda konferans vermiş, birçok televizyon programına katılmıştır. Cumhuriyet’in kazanımlarını, bilimsel gerçekleri yorulmak bilmez bir enerji ile toplumla buluşturmaya devam etmektedir. Bu nedenlerle eğitim ve bilim dalında “Yılın Atatürkçüsü” ödülüne layık görülmüştür.