Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin altyapısından üst yapısına kadar tüm eksikliklerini gidermiş, Türkiye Yüzyılı’nın hazırlıklarını önemli ölçüde tamamlamış olarak huzurunuzdayız. Demokrasi ve kalkınma hamlelerimizi dünyanın geçmeye hazırlandığı yeni yönetim ve ekonomi düzeninde ülkemizi hak ettiği seviyeye çıkarmanın ilk adımı attığımızı görüyorum. Şimdi daha büyük hedeflerle, daha büyük bir özgüven ve güçle yönümüzü geleceğe dönmüş durumdayız.

Bay Kemal, Sakarya Arifiye’de bu ordunun başkomutanı olarak Tayyip Erdoğan ne yaptı? Orada fırtına obüslerinin teslim törenini yaptı. Senin aklında, hayatında böyle bir şey var mı? Altay tanklarının teslimini yaptık Bay Kemal. Bunlarla ordumuz çok daha güçlü. Ordumuz bunlarla o terör örgütlerini inlerine gömdü. Bay Kemal, sen bu teröristlerle dirsek dirseğe dolaştın. Cezaevlerindeki teröristleri de nasıl çıkarırız diye, bunun gayreti içerisindesin. Boşuna uğraşma o teröristler oradan öyle oralardan çıkamaz.

Diyarbakır’da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan bu Demirtaş değil miydi? Şimdi çıkmış bu ‘onları çıkaracağım’ diyor. Bu millet sana bu yolu açmaz. Bu millet terörden beslenenlere, kan emicilere bu ülkede yol vermez. Ben milletime güveniyorum. Bu yolda böyle el ele yürüyeceğiz.

Her türlü yalan ve iftirayı kullanarak yürüttüğü bu ihanet kampanyasında başarılı olamayan habis zihniyet, bu defa doğrudan kahraman ordumuzu ve şerefli komutanlarımızı hedef alarak asıl niyetini gösterdi. Her gün sınırlarımızı taciz eden Yunanistan’a, elinde on binlerce masumun kanı olan PKK’ya, ülkemizin son dönemde gördüğü en büyük ihanet çetesi olan FETÖ’ye, egemenliğimizi hedef alan ülkelere, Türkiye ve Türk milleti düşmanlarına göstermediği, gösteremediği tepkiyi ülkemizin komutanlarına fütursuzca sergileyen, seviyesizce hakaret eden bir kişi bu ülkenin siyasetçisi olabilir mi?

Bunlar bir tek kendi ülkelerinin, kendi insanlarının mücadelesine destek olmadılar. Şimdi de aynı kafayla yeni oyunlar peşinde koşuyorlar. Bir masa kurmuşlar. Etrafındaki herkesten ayrı ses çıkıyor. Bunlar Anayasa’yı da hiç okumamış. Bunların ‘Allah bir’ dediğine inanın başka hiçbir şeye inanmayın. Masanın altında, üstünde sakladıkları gözükmeyen ortakları, ayrı telden çalıyor. Bunlar sadece zarar dostudur.

Muğla’da çeşitli kurumlarımızca şehrimize kazandırılan 5 milyar 221 milyon lira yatırım bedeline sahip projeler ile ilçe belediyelerimizin 523 milyon liralık yatırımlarının resmi açılışını yapıyoruz.

Eğitimde anaokulundan liseye kadar çok sayıda yeni okulumuz ile aralarında deprem güçlendirme çalışmalarının da bulunduğu diğer yatırımlardan da oluşan 17 projeyi resmen hizmete açıyoruz. Üniversitemizin yeni fakülte ve yüksekokul binaları ile altyapı ve çevre düzenlemeleri çalışmalarının resmi açılışını da buradan yapıyoruz.

Ulaştırmada Muğla-Kale yolunun tamamlanan 6 kilometresi ve tünelinin, Bozburun- Daçta yolunun tamamlanan kısımlarının, Milas- Tarihi Sarıçay Köprüsü restorasyonunun açılışlarını da bugün yapıyoruz.

Enerjide aralarında 422 milyon liralık bir yatırım olan Yatağan-Pamukkale Enerji İletim Hattının da bulunduğu çok sayıda yatırımı hizmete açıyoruz.

Eğitimde 3 bin 325 adet yeni derslik kazandırdık. Gençlik ve sporda 11 bin 157 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Toplam 69 adet spor tesisi inşa ettik. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplamda 2,5 milyar tutarında kaynakla destek olduk. Sağlıkta toplamda bin 541 yataklı 16 hastane dahil 38 sağlık tesisi inşa ettik.

Ulaştırmada 90 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğuna 367 kilometre ilave yaparak, toplamda 457 kilometreye ulaştırdık. Geçtiğimiz yıl 4,6 milyon yolcu kapasitesine ulaşan Dalaman Havalimanı’nı ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 4 milyon yolcu kapasitesine ulaşan Milas-Bodrum Havalimanı’nı yeniledik.

Yabancı turist sayısına göre ilk üçte iç turizmde ise ilk sırada yer alan Muğla’mızın toplam turist sayısı önceki yıla göre yüzde 37 artış göstererek, 6 milyonun üzerine çıktı.”