Yüz bölgesi vücudun en dikkat çekici kısımları arasındadır. Cildin parlak görünümlü ve pürüzsüz olması güzellik ölçütleri arasında sayılır. Bu nedenle güzellik ve bakım konusuna önem verenler yüz bakımı nasıl olmalıdır sorusunun yanıtını sıklıkla araştırırlar.

Yüz bakımının belki de en başta gelen rutini temizliktir. Cildi siyah noktalardan arındırma, sivilce oluşumunu önleme, cildi nemlendirme, makyaj gibi uygulamalar cilt temizliğinden sonra gelir. Cildin sabah ve akşam düzenli biçimde ölü deriden temizlenerek gözeneklerin açılması, ciltte oluşacak sivilce ve akne ile siyah nokta görünümü gibi istenmeyen sorunların da önüne geçmektedir.

Bu noktada yüz temizleme ürünleri hangileridir, yüz temizleme ürünleri nasıl kullanılır gibi soruların yanıtlarını bilmek de doğru bakım ürünlerini seçmek açısından önemlidir.

Yüz Temizleme Ürünleri Nelerdir?

Yüz temizleme jelleri temizlik ürünleri arasında ilk akla gelenlerdir. Jeller, cilt tiplerine göre özel olarak hazırlanır. Bazı yüz jellerinin yapıları tamamen doğaldır ve organik ürünlerden ürünler kullanmayı tercih edenler için uygundur.

Yüz temizleme ürünleri arasında peelingler haftada 2 ya da 3 kez genellikle gündüzleri cilde ölü deriden temizlemek için uygulanan kozmetiklerdir.

Yüz temizliği denildiğinde yüz temizleme köpüğü de sayılmalıdır. Yüz temizleme köpükleri;

l Cilde makyaj kalıntılarından temizler,

l Cildi ölü deriden arındırır,

l Cilde parıltılı ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır,

l Mikro kabarcık formülü siyah nokta temizliğinde etkilidir.

Yüz yıkama köpüğü az miktarda, ıslatılmış yüze hassas biçimde, dairesel hareketlerle masaj yapılarak uygulanır. Ilık su ile durulanması daha etkili olmasını sağlar.

Yüz Temizleme Yağı Nedir?

Yüz yıkama kozmetikleri içinde yüz temizleme yağı da son yıllarda öne çıkmıştır. Su bazlı temizliyecilere göre yağ bazlı formüller, cilde daha iyi nüfuz etmektedir. Bitkisel içerikleri cilt tiplerine göre farklılık gösterir. Cildi yağ, kir ve siyah noktadan temizler, ışıltı verir. Kuru cilde dairesel hareketlerle tatbik edilmeli ve ılık suyla köpürtülerek durulanmalıdır. Yüz temizleme yağı cildi nemlendiren, vitamin ve amino asit içeren kozmetikler olduğu için de sıkça kullanılır.

Makyaj temizleme yağları, güneş kremi ile yoğun makyajı temizlemek için kullanılan bakım ürünleridir. Göz makyajını çıkartmak için de tercih edilir. Makyaj pamuğu ile nazikçe uygulanır ve durulanmaya ihtiyaç duymaz.