CHP Toroslar İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklama aynen şöyle:

"BASINA VE KOMUOYUNA

21/01/2023 Cumartesi günü, Toroslar İlçemizin muhtelif yerlerine, halkımızın huzur ve barışını bozmaya yönelik, bir siyasi oluşumun adı da kullanılarak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan içerikte provokasyon amaçlı olarak asılan pankartlar asılmıştır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenlerin karşısında, oyunlarını bozmak için kararlılıkla duran ve gerçekleri her zaman cesurca konuşan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmek, gizlice ve sinsice pankart asan korkakların haddi değildir.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, gitmek için yüreğinin yetmediği, gözünün kesmediği ülkemizde hiçbir şehir, hiçbir vatan toprağı bulunmamaktadır. Siyasi görüşüne veya başka diğer hiçbir özelliğine bakmaksızın, her olayda zalime karşı mağdurun ve haklının yanında duran ve bu güne kadar kendisine yönelik tehditlere her zaman meydan okuyan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 27/01/2023 Cuma günü Mersin’de olacak ve halkımızla buluşacaktır. Genel Başkanımızın Mersin ziyaretinde, tüm Mersin ve Toroslar halkı ile beraber, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü ve Toroslar İlçe Örgütü Genel Başkanımızın yanında olacaktır.

Huzur ve barış içinde kardeşçe bir arada yaşayan Toroslar Halkının yoğun tepkisini alan bu pankartların kaldırılmasına yönelik olarak emniyet müdürlüğü ve adli makamlar nezdinde gerekli girişimler yapılmış ve bu pankartlar aynı gün kaldırtılmıştır. Konu hakkında savcılığa suç duyusunda bulunularak olayın sorumluları hakkında yasal süreç başlatılmıştır.

Basının Ve Kamuoyunun Bilgisine.."