Akbaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Herkese merhaba. Yaklaşık 15 günlük tetkiklerin ardından kanser olduğum netleşti. 10 sene önce de benzer şekilde olmuş ve atlatmıştım. Tedavim Sn. Dursun Buğra kontrolünde başladı.

Aydemir Akbaş kansere yakalandı! Usta oyuncu Aydemir Akbaş'ın sağlık durumu nasıl, tedaviye başladı mı? - Son Dakika Magazin haberleri
Şu an kendimi gayet iyi hissediyorum, umarım böyle hissetmeye devam eder ve tekrar atlatırım. İlk benden duyun istedim, şimdilik yazmaya ve çalışmaya devam… Sevenlerime, yakınlarıma selamlar sevgiler.

Aydemir Akbaş Kimdir ?

1936 yılında İstanbul'da doğdu. Baba tarafından Arnavut, anne tarafından Trabzon Sürmenelidir. Galatasaray Lisesinde okuyan Aydemir Akbaş, bir süre gazetecilik yapmıştır. Daha sonra tiyatroculuğa adım atan Akbaş, 1964'te Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Keşanlı Ali Destanı" adlı film ile sinemaya adım attı.


Bir süre Yılmaz Güney'in filmlerinde oynayan Akbaş, çok sayıda erotik-komedi filmde rol aldı. Daha sonra İbrahim Tatlıses ile çalışamaya başlayan Akbaş senaristlik yapmaya başladı.

1968 yılında Ayfer Feray – Nisa Serezli Tiyatrosu’nda 7 Kocalı Hürmüz oyununda rol aldı. 1969 yılında Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosunda ve Ortakları Tiyatrosunun ortaklarından biri oldu. Burada Nikah Kağıdı, Düşenin Dostu oyunlarında rol aldı. Birçok tiyatro oyununun yönetmenliğini yaptı.

Cem Davran ile 2007'de çevirdiği "Avrupalı" Ekim 2007'de rekor sayıda kopya ile gösterime girmiştir. Son filmi Şafak Sezer ile ün yapan Kolpaçino 3. Devre'dir

Aydemir Akbaş 127 filmde rol alırken, 7 kez de yönetmenlik koltuğuna oturdu. 33 filmin senaryosunu yazan Akbaş, 30'a yakın tiyatro oyununda oynadı.