Haberi yapan gazetecileri ve haberi kamuoyuna ilk duyuran SONSES.TV İnternet Gazetesini suçlamayıda ihmal etmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in belediye meclis toplantısında ‘kamu vicdanını sızlatan' bu yapıya karşı dava açacağım’ sözlerine de “İmar Affına niçin karşı çıkılmıyor? İmar affına dayanarak yapılanlar niçin görmezden geliniyor?” sözleriyle gönderme yaptı.

“24 yıl Belediye Başkan Yardımcılığı sonrasında; 9 yıllık Belediye Başkanlığı dönemimde ilk kez bu tür basın açıklaması ile karşınızdayım.” diyerek kendisini yandaş medyası önünde öven Neşet Tarhan, Sonses.tv'nin 'Belediye Başkanı olmadan ve olduktan sonra mal varlığını açıkla' isteğine, ne hikmetse yanıt veremedi.

Nasıl bir çevreci olduğunu, göz yumduğu 32 katlı bina ile ispatlayan Başkan Tarhan, ”Belediyemizce düzenlenen tadilat yapı ruhsatı ile yapımına başlanan zemin + 32 katlı inşaat hakkında son dönemde kamuoyundaki bazı değerlendirme ve tartışmaların üzerinde durmak istiyorum. İnşaatın kat sayısı hakkında bilen, bilmeyen bir iki kişi tarafından ve bir iki basın yayın organında konu hakkında bazı iddia ve ithamlarda bulunulmuştur.“ saçma savunması ile gazetecileri, Oda ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i bilgisizlikle itham etti.

Sıfır deniz sahile yapılacak olan 32 katlı gökdelenin Türkiye genelinde de haber olmasını hazmedemeyen Tarhan, bakın ne dedi: “konunun yerel gündemden çıkartılıp birileri tarafından belirli amaç ile ulusal bir kanalın gündemine taşınması, belki de bazı çevrelerce bu konunun siyasi malzeme yapılmaya çalışılması da anlamlıdır.”

Tarhan birbirinden çelişkili basın açıklamasında; “söz konusu yapıda kat yüksekliğini düşürmek amacıyla proje tadilatı süreci başlatılmıştır.” diyerek çark etmesi de gözlerden kaçmadı.

Tarhan, iki yıl önce Mezitli dere kenarında yaptığı kaçak bir yapıyı verdiği mgc'de basın toplantısı yapmayı da kendine müsait gördü!

#KademeliPrimeHayır