1982 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Sami Cansız, 2004 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nde, yetenek sınavını, birincilikle kazanarak eğitimine devam etmiştir.

2007 yılında mezun olan Cansız daha sonra sektördeki büyük ajanslarda Junior Art Director olarak başarılı çalışmalarına devam etmiştir. Bu süreçte reklamcılar derneğinden aldığı 1 adet birincilik, 2 tane de ikincilik ödülleriyle toplamda 3 ödül kazanmıştır.

Sami Cansız, Grafik Tasarım konusunda çalışmalarını sürdürürken daha çok reklam sektöründeki üst düzey performansıyla kısa sürede pek çok kişinin takdirini kazanmayı başarmıştır.

MOBİL YAZILIM KONUSUNDA UZMANLAŞTI

Sanatsal anlamda da başarılı olan Cansız, yapmış olduğu tablo çalışması ‘Kimsesiz Çocuklar’ için düzenlenen bir sergide yüksek gelir elde etmiştir. 2011 yılında reklam sektöründe hedefine ulaştığını vurgulayan Cansız, daha sonra sektör değişikliği yaparak mobil yazılım konusunda uzmanlık kazanmıştır.

Bu sektörde pek çok projeye değer kazandırarak günümüze kadar uzanan birçok mobil uygulama için yatırımlar gerçekleştirmiştir. Şu anda da birçok uygulamanın yöneticiliğini ve danışmanlığını yapmaktadır. Sami Cansız, kurumsal anlamdaki kariyerine İstanbul’da devam etmektedir.