Başkan Yenigün’den gazeteci İmat kardeşlerin tutuklanmasına tepki

Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Duran Yenigün gazeteci İbrahim İmat ve Ali İmat kardeşlerin sordukları bir soru yüzünden tutuklanmasına tepki göstererek, “İlgili makamların bu kararı acilen yeniden gözden geçirmesini ve iki arkadaşımızın serbest bırakılmasını beklediklerini” açıkladı.

GÜNDEM - 28-02-2023 11:46

Başkan Yenigün’den gazeteci İmat kardeşlerin tutuklanmasına tepki

Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Duran Yenigün,Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İmat ile CGC Üyelerinden Ali İmat'ın Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya sosyal medya hesaplarından sordukları sorudan dolayı tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepki gösterdi.



Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yenigün “ Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’nin iki üyesi dün akşam çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İmat ile cemiyetin diğer üyesi Ali İmat’ın, Osmaniye Belediyesine sosyal medya hesaplarından sordukları sorudan dolayı tutuklanarak cezaevine gönderilmesi bizleri derin bir şekilde üzdü. Çünkü gazeteciliğin temel ilkesi soru sormak ve bunun cevabını topluma ulaştırmaktır.

Osmaniye’de deprem acısıyla yaşayan ve görevlerini yerine getirmek için büyük özveride bulunan iki meslektaşımızın sadece aldıkları duyumların doğru olup olmadığının açıklanmasını istemelerinden dolayı tutuklanmaları gazetecilik temel ilkelerine aykırıdır. Aynı zamanda bu kararın Türk Ceza Kanunu’nun 217/A-1 maddesine uyum sağlamadığını düşünüyoruz.

Meslektaşlarımızın yazdıkları metinde Türk Ceza Kanunu’nun 217/A-1 maddesini içeren halkı galeyana getirecek tek kelime, eylem ya da tahrik olmadığı ortadadır.
İlgili makamların bu kararı acilen yeniden gözden geçirmesini ve tutuklu bulunan iki arkadaşımızın biran önce serbest bırakılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.