Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında; Akdenizli kadınlara pozitif ayrımcılık uygulamaya devam edeceklerini; kadınların hayatına dokunan projelerin, mesleki, sosyal, kültürel ve istihdama yönelik hizmetlerin süreceğini belirtti.
Akdenizli kadınların, belediyeye ait kültür ve sanat evlerinde verilen farklı kurslar sayesinde meslek öğrenip hayata daha güçlü sarıldıklarını ifade eden Başkan Gültak, ayrıca “Mikro Kredi Projesi”, “Kooperatifleşme Hamlesi”, “Hoş Geldin Bebek Projesi” ve “Anne - Kız Projesi” gibi sosyal, ekonomik ve istihdama yönelik projelerle de Akdenizli kadınları yalnız bırakmadıklarının altını çizdi.
Üreten kadın güçlenir!
Başkan Gültak, “Üreten kadın güçlenir, güçlenen kadın kendine güvenir. Bizler de bu bilinçle göreve gelir gelmez kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladık. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz öncülüğü ve kooperatif üyesi kadınların katılımıyla organik tarımda başlattığımız atakla, atıl arazilerimizi değerlendiriyor; kadınların tarımsal üretime katılarak aile bütçelerine katkı sunmalarına destek oluyoruz. Toplumun yarısını oluşturan kadınları, hayatın ve üretimin dışında tutmak düşünülemez” dedi.
“Kadını dışlayan toplumların geleceği olamaz”
Mesajında; ‘kadın ile erkeğin bir bütünün iki eşit parçası’ olduğunu kaydeden Başkan Gültak; “Kadın annedir, kadın üretkendir. Dolayısıyla topluma değer katan, özünü veren ve mayasını oluşturan, bizzat kadındır. Kadınları dışlayan, siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal hayata katmayan toplumların geleceği olamaz. Amacımız; annemiz, eşimiz ve kardeşimiz olan kadınları her zaman layık oldukları yere taşımaktır. Bu duygularla, başta şehit annelerimiz ve şehit eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, sağlıklı bir yaşam ve mutlu bir gelecek temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.