Başkan Seçer, "Su, susuzluk, su fiyatları bunlar Mersin’in gündemden çıkacak. Berdan Barajı, Pamukluk Barajı, ayrı bir isale hattı, bir ikinci isale hattı. Birbirinin yedeği. Müthiş bir şey. Mersin’in her hal ve şartta fazlasıyla suyu olacak. Bu konuyu takip ediyoruz.” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye meclisi toplantısında barajlardaki su kapasitesini ve kuraklık riskini değerlendirdi, DSİ’ye Pamukluk Barajı için bir kez daha çağrıda bulundu.

Su konusunda, “Endişeye mahal var ama daha bir opsiyonumuz var. Pazar günü yağış bekleniyor” diyen Başkan Seçer, Berdan Barajı'nda doluluk oranının yüzde 24, Pamukluk Barajı'nda doluluk oranının yüzde 34 olduğunu açıkladı.

Berdan Barajı'na her gün giren su miktarının neredeyse günlük kullanıma eşit olduğunu ifade eden Seçer, “Kritik nokta. Kırmızı ışık yanıyor. Alarm veriyor. Pamukluk Barajı bizim emniyet supabımız. Oradan Berdan’a veriyoruz, Berdan’dan çekiyoruz. Bu isale hattını yaptığımız zaman elektrik enerjisi ortadan kalkacak, giderler düşecek, maliyete yansıyacak, fiyatlar düşecek, muazzam bir şey olacak. Oradaki farkı biz yatırıma dönüştürsek Mersin’in altyapı sorunu kalmaz. Bir tane demode arıtma kalmaz. Patlayan, çatlayan içme suyu şebekesi kalmaz. Onun için Pamukluk, Pamukluk, Pamukluk diyoruz” ifadesini kullandı.

“Mersin’in her hal ve şartta fazla suyu olur”

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile DSİ arasında 8 yıl önce Pamukluk Barajı isale hattı için protokol imzalandığını kaydeden Seçer, bu protokolün hayata geçirilmemesinin nedeninin siyasi mi yoksa iktisadi mi olduğu sorusunun yanıtını meclis üyelerine bıraktığını söyledi.

Seçer, “İsale hattı Mersin için şart. Su, susuzluk, su fiyatları bunlar gündemden Mersin’in gündeminden çıkacak. Berdan Barajı, Pamukluk Barajı, ayrı bir isale hattı, bir ikinci isale hattı. Birbirinin yedeği. Müthiş bir şey. Mersin’in her hal ve şartta fazlasıyla suyu olacak. Bu konuyu takip ediyoruz” diye konuştu.

"Adıyaman’da muazzam bir proje yapıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, depremin vurduğu Adıyaman’da yapılacak konteyner kent için Başkan Vahap Seçer’e protokol yapma yetkisi verilmesini de onayladı.

Madde üzerine söz alan Başkan Seçer, “Muazzam bir proje oluyor. Bu konteyner kentler içinde belki de bizim yüzümüzü ak çıkaracak bir proje. Bize de maliyeti 100 milyon liradan aşağı olmayacak. Bağışları kabul edeceğiz, geriye kalan kısmını Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Kimseye zorla bağış yaptırmayız ama yapana da çok teşekkür ederiz. Duyanlar da yapıyor. Buradan Adıyamanlı işadamları da duymuş yaptı. Bitince de AFAD’a devredeceğiz. Bölgeden insanların yerleşmesini sağladıktan sonra bizim işimiz bitti diyeceğiz. Protokol de yaptık. Oradaki işleyişle ilgili bir sorunumuz yok. Herkese açık. İsterse Aydıncık Belediyesi de katkı yapabilir. Biz onu oraya yazarız. Sonra devredeceğiz. Biz işin koordinatörüyüz” ifadelerini kullandı.


Hibya Haber Ajansı