Bu çirkin davranış basketbol camiasında tepkilere neden oldu .

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı , Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler'e deplasmanda 86-84 yenildi . Karşılaşmaya maç öncesi yaşananlar damga vurdu .Deprem mağduriyeti nedeniyle maç hazırlıklarını 10 gündür Ankara'da sürdüren MSK'ya TED Ankara Kolejliler kulübünün mobing yaptığı iddiaları iki istifaya neden oldu .MSK Yöneticileri Buğra Yıldız ve Doğukan Uyan Başkan ve Başkan Yardımcısı görevini üstlendikleri TED Koleji Mezunları Derneğinden istifa ettiler .

DEPREM MAĞDURU RAKİBİNE SALON VERMEDİLER

Elde edilen bilgilere göre Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler ile yapacakları lig maç öncesi, deprem nedeniyle antrenman yapacak ortam bulamadığı için Ankara'ya giden MSK, rakibinin Gölbaşı'nda bulunan spor tesislerini kullanmak istedi. Ne varki Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler kulübü deprem nedeniyle hazırlıklarını Ankara'da sürdürmek zorunda kalan MSK'ya spor tesislerini tahsis etmedi. Bunun üzerine durumu Türkiye Basketbol Federasyonu'na bildiren MSK'lı yöneticilere Ankara'da bulunan başka bir salon tahsis edildi. Maçtan bir gün önce maçın oynanacağı spor tesislerinde son hazırlık idmanını yapmak isteyen MSK'ya ,zorunlu olarak tesislerini açan Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler bu defa da salonun potalarını pasif hale getirip , klimaların çalıştırmadı. Ev sahibi ekibin depremden dolayı Mersin'de hazırlıklarını sürdüremeyen rakibine maç öncesi süreçte takındığı bu tavır basketbol camiasında da büyük eleştirilere neden oldu .

UYAN VE YILDIZ İSTİFA ETTİLER

Zor şartlarda maça hazırlanan MSK buna rağmen maçı 2 sayı farkla kaybetti. Maçın hemen ardından MSK yönetiminde görev alan Buğra Yıldız ve Doğukan Uyan, başkan ve başkan yardımcısı olarak yönetiminde bulundukları TED Koleji Mezunları Derneği'nden istifa etti.

Yıldız ve Uyan istifalarının ardından yaptıkları ortak açıklamada " Depremden etkilenen ve hazırlıklarını Ankara'da sürdürmek zorunda olan kulübümüze yapılan bu muameleyi kabul etmemiz mümkün degil. Bizim de kendimizi ait hissettiğimiz ve dernek faaliyetlerinde görev aldığımız TED Koleji ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından biri . Bu kurum sadece eğitim açısından degil, dayanışma kültürü ve ruhu açısından da değerli bir noktada. Bu nedenle bu ismi taşıyan bir kulübün bir felaketten etkilenmiş bir başka kulübe yaptığı bu davranış bırakın sportmenliği , toplumsal ahlak sınırlarını aşmıştır. Böylesine önemli bir eğitim kurumunu spor sahalarında temsil eden bir kulübün kamu vicdanına yakışmayan bu davranışını protesto ediyor , TED Koleji Mezunları derneğindeki gõrevlerimzden istifa ediyoruz. " denildi .