Kadın Kolları Başkanı İlhan'ın açıklaması şöyle:

“Maalesef 6 Şubat’ta; Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen, tüm Türkiye’yi derinden sarsan, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremleri yaşadık. Yaşanan depremler sonrası teşkilatlarımız ilk günden itibaren depremin yaşandığı illerimizde seferber oldu. Depremden etkilenen vatandaşlarımızı çadırkent ve konteyner kentlerimizde ziyaret ettik, onları yalnız bırakmadık. İllerimize gelen depremzedelerimizi de kaldıkları yerlerde ziyaret ederek destek olduk.

Bugün burada 22 Şubat’ta Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımız tarafından başlatılan ve 70 ilimizin de katılımıyla desteklenen “Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun Mutfak Seti” kampanyası ve aynı tarihlerde İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığımız tarafından, kadınlarımızın kişisel ihtiyaçlarını karşılamak ve Kardeşlik Mektupları ile bağlarımızı kuvvetlendirmek amacıyla başlatılan “Elimin Emeği Gözümün Nuru” kampanyası için toplandık.

Kampanyalar kapsamında; İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak, ilçe ve mahalle teşkilat mensuplarımızın da destekleriyle hazırladığımız 7 bin adet Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun Mutfak Seti Kolisi, 7 bin adet “Elimin Emeği Gözümün Nuru Kolisi ve 75 adet oyuncak kolisini deprem bölgesine gönderiyoruz. İstanbul İl Kadın Kolları Teşlikatı olarak 7 bin çadırı ziyaret edip kolilerimizi kardeşlerimize ulaştıracak ve kardeşlik hukukumuzu kuvvetlendireceğiz. İlk günden bu yana depremzedelerimizi yalnız bırakmayan ve kampanyamıza destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu zor günleri hep birlikte atlatacak, yaralarımızı birlikte saracağız.”

Hibya Haber Ajansı