Köksal, AK Parti’nin vatandaşlardan depremzedeler için peynir, zeytin, çay, terlik istediğini ifade ederek, “Suriyelilerin çadırda yaşamasını insani ve İslami bulmayan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzede vatandaşlarımızın yağmurda, çamurda, soğukta, selde çadırda yaşamaktan memnun olduklarını söylüyor.” dedi.

“Belediyeye kayyum olarak atadıkları vali yardımcısına 2 katı maaş vermişler”

“AK Parti, Afyonkarahisar merkeze bağlı Gebeceler kasabasında AK Partili Belediye Başkanının hapse girmesiyle boşalan belediye başkanlığı için Belediye Meclisinde MHP'li belediye meclis üyelerinin sırf AK Parti'nin istediği belediye meclis üyesini başkanlık için desteklememeleri üzerine Belediye Meclisinden başkan seçtirmeyip Afyonkarahisar Vali Yardımcısını 2022 yılı Ekim ayında kayyum olarak atadı.” diyen Köksal, şunları kaydetti:

“Konu yargıya taşındı, hala sürüyor; o ayrı bir tartışma konusu. Bu hukuksuzluğu yapmayın dedik, bırakın dedik, Belediye Meclisi kendi içinden başkan seçsin, kendileri yönetsinler dedik; kabul etmediniz. ‘Bizim istediğimiz olmazsa olmaz, halkın iradesi de neymiş.’ dediniz, kayyum atadınız. Peki, atanan bu kayyum, Vali Yardımcısı ne yaptı? Belde belediye başkanları yaklaşık 17 bin lira maaş alırken tam 30 bin lira maaş aldı.”

“Olayı belgeleriyle ortaya çıkarınca, bundan sonra maaşları depremzedelere bağışlayacağız dediler, bu zamana kadar aldıklarınız ne oldu?”

Milletvekili Köksal konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ben ortaya çıkarınca apar topar sanki suçu gizlercesine bir karar alıp bundan sonraki belediye başkanlığı maaşlarını depremzedelere bağışladı. Peki, buradan soruyorum: Bundan sonrakileri depremzedelere bağışladı ama ekim ile şubat arasında almış olduğu fazla maaşlar ne oldu? Bunların hesabı sorulmayacak mı? Gerçi Türkiye Tek Yürek Kampanyası'yla toplanan 115 milyar liralık yardımı Sayıştay denetimine tabi tutmamak için Afet Fonuna aktarmayıp denetim dışı bırakanlara ne desek boş. Vallahi şeytana bile pabucunu ters giydirirsiniz”

“Saraya tanesi 70 bin avrodan atlar alınıyor, vatandaşlardan da depremzedeler için peynir, zeytin, çay terlik isteniyor”

Saraya tanesi 70 bin avrodan atlar alındığını, vatandaşlardan da, depremzedeler için peynir, zeytin, çay, terlik istendiğini dile getiren Köksal, “Kızılay’a ait Avrupa'nın en büyük çadır fabrikalarından biri olan Ankara'daki üretim tesisini AK Partili bir iş insanına kiraladınız. Saraya tanesi 70 bin avrodan atlar alıp vatandaşlardan depremzedeler için peynir, zeytin, çay, terlik istiyorsunuz. Allah muhafaza seçimi bir kez daha kazanırsanız Timur'un filleri misali bu atları da millete besletirsiniz siz.” şeklinde konuştu.

Köksal, sözlerini “Siz vatandaşlarını depremden koruyamayan, depremden sonra kurtaramayan, kurtarsa da soğuktan koruyamayan, kurtulanları yerleştirecek düzgün bir zemine sahip bir yer bulamayan, depremden kurtulan vatandaşını selden ve yağmurdan koruyamayan bir iktidar olarak tarihe geçecek ve 14 Mayıs'ta sandığa gömüleceksiniz.” ifadeleriyle sonlandırdı.

Hibya Haber Ajansı