Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Zaferi ile Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik aşkını tüm dünyaya gösterdiğini söyleyen Başkan Yılmaz; “Çanakkale Destanı’nın her satırında Türk milletinin gücü, cesareti ve feraseti vardır. Vurulup da düşmeyenlerin, düşüp de ölmeyenlerin, şehit olup da dönmeyenlerin, şahit olup da geri çekilmeyenlerin onur meşalesidir Çanakkale” dedi.

Başkan Yılmaz, Çanakkale ruhunu ve azmini her daim yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini belirterek; “Çanakkale bir şuurdur, bir ufuktur, bizim gururumuzdur. Çanakkale Zaferi, kazanılmış bir başarıdan çok daha öte ecdadımızın yokluk içinde var olma mücadelesiyle tarihe yön verdiği şanlı bir destandır. Çanakkale’yi geçilmez kılan, tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan Türk Milleti’nin sarsılmaz birlik ve beraberliğidir. Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve ülkemizi güçlü bir şekilde geleceğe taşımaktır. Çanakkale Zaferimizin 108. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun” diye konuştu.