Dar gelirli ev bekliyor,
TOKİ arsa satıyor!


TOKİ’nin aralarında Mersin’in de olduğu birçok ilde imarlı arazileri satışa çıkarmasına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den tepki geldi. Seçer, “Bu imarlı alanlara, düşük gelirli vatandaşlar için toplu konut yapılması daha uygunken, seçim öncesi bu neyin acelesidir?” diye sordu.
-----------/

Mersin’de geçtiğimiz yıllarda baş gösteren konut krizi depremin ardından had safhaya çıktı. Merkez ilçelerin yanı sıra kırsal ilçelerde de dar gelirlilerin uygun fiyatla insanca yaşanabilecek kiralık konut bulması neredeyse imkânsız. Birçok mahallede konut kiraları asgari ücretin yarısını geçti.

KONUT YAPIMINA UYGUN ARSALAR SATILIYOR

Dar gelirlilerin kiralık konut bulmakta zorlandığı bir süreçte TOKİ, aralarında Mersin’in de olduğu illerde imarlı arsalarını satışa çıkardı. Kamu kurumlarından TOKİ’ye geçmiş, üzerinde konut yapılabilecek bu arsaların satışa çıkarılmasına yerel yönetimlerden tepki gecikmedi.

“SEÇİM ÖNCESİ BU NEYİN ACELESİ?”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “TOKİ orman ve mera alanlarını imara açarken, diğer taraftan hazineden devraldığı 53 bin 648 metrekare imarlı, değerli araziyi satışa çıkardı. Deprem sonrası göç ile Mersin'de konut ihtiyacı arttı. Bu imarlı alanlara, düşük gelirli vatandaşlar için toplu konut yapılması daha uygunken, seçim öncesi bu neyin acelesidir? Yasal takipçisi olacağız” dedi.