Akşener, çok büyük bir sınav verildiğini ifade ederek, “Bu sınavın içinde her gün, saçma sapan hamasi açıklamalara yıpratılan sinirlerimiz var. Bu sınavın içinde her gün akıl dışı karar ve uygulamalarla söndürülen umutlarımız var. Ancak Türk siyasetinde daha önce eşi benzeri görülmemiş bu ucube döneme son vermek için milletçe yapacağımız, kritik bir seçim var. Tam 1 buçuk ay sonra milletçe tarihi bir karar vereceğiz.” dedi.

Milletin 45 son sonra en doğru kararı vereceğine dair şüphesinin olmadığını dile getiren Akşener, şunları kaydetti:

“Bir büyük millet olarak, istibdatın karşısında ‘Hürriyet’ diye haykıracağız. Her tarihi dönemeçte olduğu gibi o büyük ferasetini yine cümle aleme gösterecek. Kendisini unutanlara yok sayanlara şanlı iradesinin gücünü yeniden hatırlatacak. Takvimler, 14 Mayıs 2023’ü gösterdiğinde, hesap vakti nihayet gelip çattığında bu aziz millet tıpkı daha önce defalarca yaptığı gibi bugüne kadar yapılan, tüm yolsuzlukların hesabını soracak. Ve eminim ki o kutlu gün geldiğinde kazanan Türkiye olacak.”

Akşener, “İktidarın başı ve arkadaşları da bu kadar açık ve net bir tablo karşısında milletin kararının ne olacağını açıkça gördükleri için büyük bir paniğin pençesine düşmüş durumda” diyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Daha dün Millet İttifakı’nı bakanlık dağıtmakla suçlayanlar bugün atanmış bakanlarını, milletvekili yapabilmenin telaşında. Seçimi kaybedeceklerinin farkına varanlar hiç olmazsa milletvekili olabilmenin peşinde. Gerçekten ibretlik. Şimdi bu atanmış bakanlar, arkalarında devletin gücüyle, seçime girip bir de buna, adil ve dürüst bir seçim mi diyecekler? Böyle bir ilkesizliği, böyle bir ciddiyetsizliği, kabul etmiyoruz. Madem tüm kabine üyeleri, ani bir aydınlanmayla vekil adayı olmaya karar verdiler o zaman buyursunlar hodri meydan. İstifa etsinler, öyle aday olsunlar.”

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, “Emeklilerimize verilecek bayram ikramiyesi 2 bin lira, emekli maaşlarının aylığı da, en düşük, 7 bin 500 lira olarak belirlendi. Ancak 7501 lira alan, bir emeklinin maaşında herhangi bir artış yaşanmayacak. Her ne kadar, Sayın Erdoğan, bu artışların bir lütuf olduğunu düşünse de gerçekler maalesef öyle değil. Çünkü asgari ücretin, 8 bin 506 lira olduğu bir ülkede, 7 bin 500 lira emekli maaşı vermek en hafif tabiriyle emekli vatandaşlarımıza hakarettir.” dedi.

Akşener, “Elbette, bu kepazeliklere şaşırmıyoruz” diyerek, şunları söyledi:

“Çünkü biz biliyoruz ki seçimi kazanmak için, her şeyi mubah görenler, gerçekleri çarpıtırken de hiçbir ahlaki sorumluluk taşımaz. Olmayan temellerin önünde, atıp tutarken de, hiçbir utanç duymaz. Biz millet olarak, 21 yıllık AK Parti iktidarı döneminde bu durumun sayısız örneğine şahit olduk. Sen, 85 milyonun, tamamına karşı sorumlusun. 45 günün kalmış olsa da sen hala bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamında oturuyorsun. Ayıptır, günahtır.  Bir de bu edepsizlikten sonra çıkmışsın devletin ne olduğuna dair en ufak bir fikrin varmış gibi bize devlet ahkamı kesmeye kalkıyorsun. Sen önce git bir aynaya bak Sayın Erdoğan.”

Depremin ilk gününden itibaren İYİ Parti olarak sahada vatandaşlarla birlikte olduklarını dile getiren Akşener,  “Depremin ilk haftasında bölgedeki ihtiyaçları tespit edip, yardımları yönlendirdik.  ‘Gün eleştirme günü değildir.’ deyip, AFAD’a yardımcı olduk ve bugün eleştirsek de hala yardımcı olmaya, devam ediyoruz. Gün be gün deprem bölgesindeki risklere karşı yetkilileri uyardık, çözüm önerilerimizi söyledik. Söylemeye de, uyarmaya da hala devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Akşener, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimin kişiler arasındaki bir rekabetin seçimi olmayacağını ifade ederek, “14 Mayıs, tek adam rejimini savunanlarla, Cumhuriyet değerlerini savunanların seçimi olacak. 14 Mayıs, hak yiyenlerle hakkın mücadelesini verenlerin seçimi olacak. 14 Mayıs, Türkiye düşmanları ile Türk Milleti’ni hak ettiği Türkiye’ye kavuşturmayı hedefleyenlerin seçimi olacak. Bu mücadelenin sancağını, İYİ Parti taşıyacak. Bu mücadelenin ateşini, İYİ Parti büyütecek.” dedi.

Hibya Haber Ajansı