Babacan, bir sosyal medya platformundaki programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birinci önceliklerinin enflasyon olduğunu söyleyen Babacan, “Döviz kuru bir sonuçtur, yaptıklarınızın sonucunu görürsünüz. Kur hedeflemesi diye bir şey defalarca denenmiş, defalarca çökmüştür. Enflasyonla mücadele odaklı bir ekonomik programı uyguladığınız zaman diğer bütün veriler belli bir hizaya gelir.” dedi.

“Fakirleşmenin en önemli sebebi Sayın Erdoğan’ın verdiği yanlış talimatlardır”

Babacan, maaş güncellemelerinin olduğunu fakat bu güncellemelerin gerçek enflasyona yetişemediğini ileri sürerek, “Son 30 yılın en büyük enflasyonu patladı ülkede. Bunun sebebi Merkez Bankası’nın laf dinleyen Merkez Bankası Başkanları tarafından yönetilmesi. Büyük bir bedel ödedik, ödüyoruz. Bunun sebeplerini unutmamak lazım. Bugünkü fakirleşmenin en önemli sebebi; Sayın Erdoğan’ın Merkez Bankasına verdiği yanlış talimatlardır.” diye konuştu.

“Protein alamadığından gelişimi eksik kalan bir nesil oluşuyor”

Et tüketiminin yarı yarıya azaldığına dikkati çeken Babacan, “Süt, peynir, yumurta, hepsinin fiyatı arttı. Çok korkuyorum ki birkaç yıl boyunca yeterince protein alamadığından gelişimi eksik kalan bir nesil oluşuyor. Tam gelişme çağında çocuklar.” ifadelerini kullandı.

“Biraz vakit alabilir ama çözmek yine bize düşecek”

Babacan, “Hükümetin bu depremin altından kalkması mümkün değil” diyerek, şunları kaydetti:

“Çözecek kadroları yok. Bu iş yine bize düşecek. Vakit alacak ama 2001’in zor şartlarında ekonomiyi ayağa kaldırdıysak, nasıl 2008-2009’un zor şartlarında Türkiye sapasağlam devam ettiyse, bütün zor dönemlerden Türkiye'yi nasıl sıyırıp çıkarttıysak bu tablodan da çıkartırız."

“10 liraya, 100 liralık iş yapıyorsunuz”

Babacan, partisinin Konut Finansmanı Kurumu (KFK) önerisinin orta ve düşük gelirli vatandaşlar için konut finansmanı sağlayacağını ileri sürdü.

ABD, Almanya ve Japonya gibi gelişmiş ekonomilerde uygulanan KFK sisteminin işleyişini anlatan Babacan, “Türkiye’de de zamanı geldi” dedi. Babacan şöyle konuştu:

“Bankalar, ellerindeki konut kredilerini KFK’ya aktaracaklar; alacaklarını, bu kuruma devredecekler. Bu kurum da hem nakit ve Hazine arazisi şeklindeki sermaye hem de aldığı varlıkların üzerine standartlaştırılmış varlığa dayalı menkul kıymet üretecek. Bunlar bono tahvil de olabilir, kurumun hisse senedi de olabilir. Devletin öncülüğünde kuracağımız bu kurumun tamamı konut kredisine dayanan mali bünyesi sapasağlam olduğu için Hazine’den daha uygun şartlarda finansman bulma imkanına sahip olacak.”

“Ne kadar çok iş birliği, o kadar çok milletvekili”

Millet İttifakı’nın toplamda en fazla milletvekili sayısını çıkarmasını amaçladıklarını dile getiren Babacan, “Bu da ancak seçim bölgesi bazında iş birlikleriyle mümkün. Önemli olan toplamdaki milletvekili sayısını artırmak ama bunun adil paylaşımını partiler arasında sağlamak. Ne kadar çok iş birliği, o kadar çok milletvekili. Bu iş böyle.” şeklinde konuştu.

“Bizim ittifakımız Türkiye’nin tümünü temsil ediyor”

Babacan, ittifaklarının ülke nüfusunun tümünü temsil ettiğini belirterek, “Cumhur İttifakı birbirine benzeyenlerin ittifakı. Burada ise tüm kesimleri temsil eden ve farklı ideolojik geçmişten gelenlerin Türkiye’nin yarınlarında buluştuğu bir ittifak var.” dedi.

Hibya Haber Ajansı