CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem felaketinin etkilediği Mersin’in özel statü talebinin AKP iktidarı tarafından duyulmadığını belirterek “İktidar Mersinlilerin sesini duymamazlıktan geldi, yok saydı, haksızlık yaptı. Ekmeğini depremzede kardeşlerimizle bölüşen Mersinlilere 14 Mayıs’a kadar sabır diliyorum” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kayseri’nin “Deprem felaketinin genel hayatı etkilediği iller” arasına alınacağını duyurdu.
MHP’li Ersoy’un bu açıklaması üzerine, deprem felaketinden bugüne kadar geçen sürede yaklaşık 300 bin kişilik göç alan Mersin’in özel statü talebi bir kez daha gündeme geldi.
Deprem felaketinin hemen ardından Mersin’in de afet bölgesi kapsamına alınması için çağrıda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, o çağrıyı hatırlatarak “Kayseri’nin de deprem bölgesi kapsamına alınacağı duyuruldu. Hayırlı olsun. Kayseri’ye bir sözümüz yok ama Mersin de aldığı yoğun göç, yapıların aldığı hasar nedeniyle depremden etkilenen iller arasında. İktidar Mersinlilerin sesini duymamazlıktan geldi, yok saydı, haksızlık yaptı. Ekmeğini depremzede kardeşlerimizle bölüşen Mersinlilere 14 Mayıs’a kadar sabır diliyorum” dedi.