Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Millet Bahçesi sahil etabında uçurtma şenliği düzenledi.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ ve TBMM’nin açılışının 103’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği uçurtma şenliği, yüzlerce çocuğu bir araya getirdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Akdeniz’in farklı mahallelerinden gelip Mersin Millet Bahçesinde bir araya gelen yüzlerce çocuk uçurtma uçurdu. Sihirbazlık, yüz boyama, müzik, oyun grupları ve farklı aktivitelere katılan çocuklar, günün anlam ve önemine dair şiirler okudu, anne ve babalarıyla birlikte doyasıya eğlenerek unutamayacakları bir gün yaşadı.

"Çocuklar mutlu, anneler mutlu”
Renkli ve eğlenceli buluşmada, Millet Bahçesini dolduran çocuklar ve ebeveynlere hitap ederek bayramlarını kutlayan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Türkiye’nin en güzel millet bahçelerinden birindeyiz. 23 Nisan’ın hemen ertesinde, çocuklarımız ve ailelerimizle birlikteyiz. Güzel bir uçurtma şenliği düzenledik, çocuklarımızın gönüllerince eğleneceği stantlar açtık. Hava güzel, mekan güzel. Anneler mutlu, çocuklar mutlu, bizler de mutluyuz. Bu vesileyle geleceğimiz olan sevgili çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Her şeyin en güzeline layıksınız"
Başkan Gültak, Akdeniz’de barışı, huzuru ve kardeşliği tesis ettiklerinin de altını çizerek şöyle konuştu, "Bugün Akdeniz’de hangi mahalleye giderseniz gidin kavga yok. Barış var, kardeşlik var. Herkes eşit; Türkü, Kürdü, Alevi’si, Sünni’si, Zaza’sı, Romanı, Giritlisi. Herkes eşit. Her yere eşit hizmet veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Akdeniz’e ilk kez bir etüt merkezi açtık. Portatif havuzlar açıp çocuklarımıza yüzme öğrettik. Anneleri, şehir dışı gezilerine gönderdik. Çay Mahallesinde ilk kez kentsel dönüşüm projesinin bitmesini sağladık. Bu hizmetlerin hiçbiri daha önce yoktu. Hizmet ve projelerimiz artarak devam edecek. Çünkü sizler her şeyin en güzeline layıksınız" diye konuştu.