Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Toroslar Merkez Seçim Ofisi açılışına katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada, 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nı da iktidar yapacaklarını söyleyen Başkan Seçer, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

“Bizim başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, onun izinden gidiyoruz”

Konuşmasına açılışa gelen partililer ve vatandaşların ‘En büyük Başkan Bizim başkan’ , ‘Seninle gurur duyuyoruz’ sloganları eşliğinde başlayan Başkan Vahap Seçer sözlerine, “Heyecan dorukta, heyecan olmazsa başarıda olmaz. Heyecan olması lazım. Ben de partimle gurur duyuyorum, Mustafa Kemal Atatürk ile gurur duyuyorum. Gerisi laf-ı güzaf. Bizim Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, onun izinden gidiyoruz” diyerek başladı.

Seçimlere 12 gün kaldığını hatırlatan Başkan Seçer, kendisini ‘Hasatta yüzü olan bir siyasetçi, bir belediye başkanı’ olarak tanımladı. Vatandaşlarının karşısına her daim bu anlayış ile çıktığını vurgulayan Başkan Seçer, “Bu bana partim adına, Cumhuriyet halk Partisi adına tarifsiz bir onur veriyor” dedi.

Burası Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi”

  1. Mart yerel seçimleri öncesinde Mersin’de Millet İttifakı olarak seçimlere girilmediği için CHP’nin kaybedeceğini iddia edenlerin olduğunu söyleyen Seçer, “Hadi oradan canım sizde. Yahu burası Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi, Cumhuriyet’in evi, Mustafa Kemal'in şehri. Burada CHP seçim kaybetmez. Bakın Toroslardan sesleniyorum; Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu yılmaz bekçileri olduğu sürece bu kaleyi bizden kimse alamaz. Mart seçimlerine giderken, ‘Hiç merak etmeyin Cumhuriyet Halk Partisine güvenle oy verin, emin olun’ dedik. ‘Bize oy veren vermeyen tüm yurttaşlarımızın yolda yürürken başını öne eğdirmeyeceğiz, hizmet yapacağız. Onlara sevgiyle, şefkatle yaklaşacağız, sarıp sarmalayacağız, onun acısını kendi acımız göreceğiz’ dedik. Çok şükür sözümüzde de durduk” diye konuştu.

“Halk için çalışıyorsanız sokağa çıkabilirsiniz. Ama aklınız şeytanlıktaysa o zaman sizi kimse sokağa çıkaramaz”

  1. Başkanlığı görevinin kolay olmadığını dile getiren Başkan Seçer, “Kararları cesur alıyorsanız, birilerinin ayağına basıyorsanız, halkı düşünüyorsanız, harama tenezzül etmiyorsanız sorun yok, sokağa çıkabilirsiniz. Yetim hakkına tenezzül etmiyorsanız, halk için çalışıyorsanız sokağa çıkabilirsiniz. Ama aklınız şeytanlıktaysa o zaman sizi kimse sokağa çıkaramaz. Halk size müsaade etmez. Çok şükür Anamur’dan Tarsus’a Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar sokaklarda başımız dik geziyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin kaynakları hakça bölüşülsün”

14 Mayıs seçimlerinin Türkiye demokrasi tarihinin en önemli seçimi olduğunu söyleyen Başkan Seçer, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yolda yan yana yürümeyenleri aynı safa dizmesinin bir sebebi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Türkiye'de temel sorunlar var. Bu sorunlar demokrasiyi içselleştirmiş CHP’li içinde, İYİ Partili içinde, HDP’li içinde, muhafazakar içinde, komünist içinde, milliyetçi içinde aynı. Bu temel ilkeler; Türkiye hukuk devleti olsun, Türkiye'de demokrasi daha iyi noktalarda olsun, Türkiye'de özgürlük olsun, Türkiye'nin kaynakları hakça bölüşülsün.”

Mersin’in Türkiye'nin sayılı geliri olan ve vergide 5. , 6. sırada olan kenti olduğunu ancak aynı zamanda en fazla fakiri olan kentlerin de başında geldiğine dikkat çeken Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi hangi hizmetlerinde Türkiye'de konuşuldu? Sosyal hizmetlerinde değil mi? Mahalle mutfağı dedik üstümüze yürüdüler, şimdi Türkiye modeli oldu. Çorba dedik ‘Çorbacı başkan’ olduk, üstümüze yürüdüler. Şimdi yolda gördüklerimiz ‘Allah razı olsun. Sabah sıcak bir çorba içiyoruz’ diyorlar. Dedik ki çocuklarımız iyi üniversitelere gitsin. Anne baba, dershaneye gönderemiyor, 25-30 bin TL nereden versin, LGS için dershaneye gönderemiyor nereden bulsun parayı da versin. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 6 bin 500 öğrencisi var. İşte, sosyal devlet böyle olur. Bunları 15 Mayıs’tan sonra hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

“Kral çıplak. Gerçekleri ortaya koyduk”

Seçim kampanyalarında türlü türlü tezvirat ve karalama kampanyalarının olduğunu, bu durumun kabul edilemeyeceğini ifade eden Başkan Seçer, “Bırakın siyasetçi olarak utanmayı, insan olarak utanıyorsunuz duyduklarınızla. Türkiye'yi ulusal kurtuluş mücadelesinden alnının akıyla çıkarmış bir anlayışın kurduğu partinin genel başkanının mezhebiyle alaycı konuşacak kadar alçalan bir siyaset ortamına geldik. Bu çok büyük bir acı. Kötü laf sahibine aittir. Efendim ‘14 Mayıs'ta siyasi bir darbe olacak’, şimdi bunun neresini düzeltelim. O zaman sandık koymayalım ilan edelim. İlelebet siz yönetin, demokrasi falan olmasın, babadan oğula geçsin. Bunun adı ne olur. Şimdi demokrasi mi var? Cumhurbaşkanı’nın iki dudağının arasında bir isim, Ahmet-Mehmet geldi Bakan oldu. O seçilmemiş kifayetsiz muhteris, yani yetersiz birikimsiz liyakatsiz adamlar. Bir de hırslılar, ‘Her şeyin en iyisini yaparız’ diyorlar. Bakın Bakanlara; Allah aşkına bakın. Söyledik; Kral çıplak. Gerçekleri ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

Biz işimizi en iyi yapıyoruz, çünkü vatanımızı çok seviyoruz”

Başkan Seçer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır’ sözünden örnek vererek devam ettiği konuşmasında; “Biz işimizi en iyi yapıyoruz, çünkü biz vatanımızı çok seviyoruz” diye konuştu.

“Biz insanız, bizim kimliğimiz Türkiye Cumhuriyeti”

Temel ilkelerinin olduğunu ve siyasi parti ayrımı yapmadan hizmet götürdüklerini ifade eden Seçer, herkesi sarıp sarmaladıklarını sözlerine ekledi. Seçer, “Pandemide 160-170 bin koli gıdayı dağıtırken; ‘Evlere girin, kapıyı vurun, sorun bakalım CHP’ye mi oy verdi, başka partiye mi? Bize oy verdiyse koliyi bırakın’ mı dedik? Men ettik. Ayrımcılığı kaldıracağız. Biz zaten ayrımcılıktan, adaletsizlikten bezmişiz. Sen, ben, Alevi, Sünni, Türk, Kürt; nedir bunlar? Bunlar sorgulanabilir mi? Biz insanız, bizim kimliğimiz Türkiye Cumhuriyeti, bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

“Türkiye'ye çok güzel hizmetler yapacağız”

14 Mayıs seçimlerinin ardından tüm Türkiye’ye hizmet için geleceklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Bırakın onlar bize kötü söz söylesin. Kem söz sahibine ait. Biz bu yolda yürüyeceğiz. Ben olacakları görüyorum. Efendim; ‘Bu iktidarı bırakmazlarmış, falanmış, filanmış.’ Geçin bunları. 31 Mart’ta İstanbul’u 1 kez değil, 2 kez bırakmak zorunda kaldılar. Yeter ki sandıklara, oyumuza sahip çıkalım. Alkışlar, heyecan ve inanç çok güzel. Bu oy sandığa girer, hiç endişem yok. Nasıl belediyelerimizde yapıyorsak, biz Türkiye'ye de çok güzel hizmetler yapacağız. Herkes ilçe belediyelerimizden de, büyükşehirlerimizden de son derece memnun. Diyorlar ki; ‘Bırakın yolu, onu bunu da, siz kentlerimize huzur getirdiniz, mutluluk getirdiniz, sevgi getirdiniz.’ diye konuştu.

“15 Mayıs’ta Sayın Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya çıkaracağız”

14 Mayıs'ta sandığa gideceklerinin altını çizen Başkan Seçer, coşkulu kalabalığa seslenerek; “13. Cumhurbaşkanı olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçiyor muyuz? Ben duydum da Toroslar duymadı” dedi ve coşkulu kalabalıktan “Evet” sesi yükseldi. Seçer, “Millet İttifakı’nı soyguna, talana, anti demokratik uygulamalara, bağımsız yargının dibine dinamit koyanlara karşı, hep beraber iktidara yürüyecek miyiz 14 Mayıs’ta?” diye tekrar sordu ve yine gür bir “Evet” yanıtı aldı. Seçer, “Ben de eminim; 15 Mayıs’ta Sayın Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya çıkaracağız” dedi.

“Ortak paydamız Mersin, biz bu memlekette kardeşçe yaşamak istiyoruz”

  1. Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçimlere çok az kaldığını, halkın iradesinin her şeyden üstün olduğunu belirterek, “Bize oy veren de vermeyen de bizimdir. Birileri oy verecek, birileri vermeyecek ama önemli olan bu kentin belediye başkanları gibi oy verene de vermeyene de sahip çıkabilmek. Çünkü ortak paydamız Mersin, biz bu memlekette kardeşçe, beraberce yaşamak istiyoruz, artık kavga istemiyoruz. 14 Mayıs’a kadar çalışacağız. Sabahlara kadar sandıkları bekleyeceğiz. Sonucumuzu alacağız. Hep beraber Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamalara gideceğiz” dedi.

“Türkiye’ye, Mersin’e bahar gelecek”

CHP İl Başkanı Koral Ömür, CHP’nin iktidara yürüdüğünü söyleyerek, “Bunu vatandaş görüyor. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Mersin’in hiçbir yerine ayrım yapmadığı gibi Torosları da kucaklayarak, ayrım yapmadan, hakkaniyetle yönetti buraları. Biz Türkiye’yi de böyle yöneteceğiz. Mersin gibi bir Türkiye yaratacağız. Hakkaniyetle ve adaletle yöneteceğiz. 14 Mayıs’ta burada, Toroslar’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni birinci parti yapacağız. Yaklaşık 10 gün sonra tüm Türkiye'de liyakatsizlik, adaletsizlik, hukuksuzluk dönemi sona eriyor. 10 gün çalışacağız, 10 gün daha sahada olacağız. 14 Mayıs’ta bu düzeni tamamen sona erdireceğiz” dedi.

Özyiğit: “Demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla işletecek, çalıştıracak”

Gelinen noktada her şeyin çok güzel göründüğünü, bu durumun 31 Mart’ta ‘Kazanılırsa Türkiye kazanılır’ denilen İstanbul, Ankara, Mersin, İzmir, Adana gibi büyükşehirlerin kazanılması ile gelindiğini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise “Dolayısıyla sandığa giden vatandaş artık huzurla, gönülden bir biçimde ‘Bu işi bu insanlara teslim edersem yanılmam başarırlar’ diye o mührü çok daha kolay basacak diye düşünüyorum. Sırf ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nu 1 puan düşürebilir miyim?’ oyunlarına alet olan kişilere oy verilmemesi gerektiğini, verilen oyun hiçbir anlam ifade etmeyeceğini anlattığımız müddetçe inanıyorum ki 1. turda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olarak seçilecek ve 2. yüzyılda yine bir Kemal gelecek, Türkiye'yi o saptığı rotadan çıktığı rotaya tekrar taşıyacak” diye konuştu.

Akbaş: “Kılıçdaroğlu’nu 12 gün sonra hep beraberiz seçeceğiz”

CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş da seçim ofisinin açılışında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, “Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 12 gün sonra hep beraberiz seçeceğiz. Bugünler yakın. Emeği geçen tüm partililerimize, tüm katılımcılara, tüm ittifak çalışanları ve destekçilerine, herkese çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımızda sahada hiçbir zorlukla karşılaşmıyoruz. Bunda Mersin Büyükşehir Belediye başkanımızın hizmetlerinin de çok çok büyük etkisi var” dedi.

Dinçer: “Hedefimiz Kılıçdaroğlu’nu açık ara farkla cumhurbaşkanı seçmek”

Değişimin ayak izlerini vura vura geldiğini söyleyen CHP Mersin Milletvekili Adayı Talat Dinçer, gittikleri her yerde insanların ‘Yeter artık. Bu değişimi gerçekleştirin’ dediğini belirterek, “Hedefimiz öncelikle 13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu açık ara farkla cumhurbaşkanı seçmek. Hepimizin hedefi bu. Ardından tabi ki yerimize, yöremize, köyümüze, kentimize hizmet etmek için CHP’sini iktidar yapmak. Onun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Uğur: “Zamanımız rejim değişikliğine müsaade etmeme zamanı”

CHP Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Gültekin Uğur da, “Bu yol meşakkatli bir yol oldu artık. Artık bu yolu kazanmak zorundayız. Zamanımız rejim değişikliğine müsaade etmeme zamanı. Lütfen öncelikle 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçlaroğlu’na, ardından da Altı Ok’a oylarınızı istiyoruz. O gün sandıklarda hep birlikte olalım, hep birlikte Cumhuriyetimize sahip çıkalım” dedi.

Yıldız: “Türkiye’yi hak ettiği bir yönetime bizler kavuşturacağız”

CHP Mersin Milletvekili Adayı Şerife Arıcı Yıldız, 100 yıl sonra bir kere daha memleketin ve devletin selameti için CHP olarak görevde olduklarını kaydederek, “Bu görevi Türk Milleti’nden aldığı sorumlulukla, benzemezleri birleştirerek, Türkiye'nin ufkunu açacak bir yol açan CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu için, Atatürk'ün geleceğimiz için teminat verdiği Torosların Yörükleri için, yatağa aç giren evlatlarımız için, öldürülen kadınlarımız için, emeğinin hakkını alamayan emekçilerimiz için, hepsi için, Türkiye için başarıyla sonuçlandıracağız” dedi.