CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, partisinin Akdeniz seçim ofisi açılışında konuştu. ‘’Birlikte Başaracağız’’ sloganıyla toplanan kalabalığa hitap etti.

Başarır, Bakan Nebati’nin Mersinlilerin sorunlarını anlamadığını ve 14 Mayıs’tan sonra ülkenin ikliminin değişeceğini savundu. Açılışta konuşma yapan CHP’li vekile, vatandaşlar coşkuyla eşlik etti. ‘’Türkiye’nin kaderini hep birlikte değiştireceğiz’’ diyen Başarır; konuşmasında, gazeteciliğin kısıtlandığına vurgu yaparak, ‘’Bugün bir gazeteciyi gördüm, Bakan Nebati geldi toplantıda hiçbir soru almıyor’’ dedi. Başarır sözlerinin devamında ise, ‘’Bir vatandaşı gördüm, ‘Bu Nebati geldi, sokağa çıkmıyor, merak ettim niçin Nebati’yi yolladılar’ sorusunu sordu. Bir mesaj geldi, kayıp aranıyor diye, 59 yaşlarında hafif sakallı, gözleri ışıltılı bir Bakan aranıyor diyor Mersin. Bu Nebati’yi niçin yolladınız?’’ ifadelerini kullandı. Vatandaşın, Mersin sahil projesini ve havaalanının yıllardır niye bitirilmediğini Bakan Nebati’ye sormasını isteyen Başarır, “Yüz yıl sonra bu kentin büyükşehir belediye başkanı metroyu getiriyor, onların niye oy vermediğini soruyoruz, soracağız tabi, Bakan Nebati’yi bulursak’’ dedi.

“DEVLETİN MALINI KULLANAN 14 MAYIS’TAN SONRA YARGILANACAK”

Seçim yasasına da değinen Başarır, yasanın çok açık olduğunu belirtip, “14 Mayıs’tan sonra bu devletin mazotunu, arabasını, valisini, kaymakamının binasını kullananlar yargılanacak’’ diye konuştu. Ülkeyi nasıl yönetecekleri konusunda ise “Mersin gibi, Ankara, İstanbul gibi yöneteceğiz” diyen Başarır, Halkın parasını halka, 5 tane müteahhitte vermeyeceklerini de vurguladı. Son olarak CHP’li vekil, Mersinlilere 14 Mayıs’ta Cumhuriyet Meydanında saat 21.00’de vatandaşlarla bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.