CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 14 Mayıs’tan sonra kapısını çalıp Mersin’in sorunlarını anlatabilecekleri bir cumhurbaşkanı olacağını belirterek “Mersin’in menfaati için her kapıyı zorlarız” dedi. Seçer, AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu belediye başkanı Mersin için ne yapmış” şeklindeki sözlerine ise “Meydanda söylediklerine inanamadım” diye yanıt verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili adayı Hasan Ufuk Çakır’ın düzenlediği mitingde Çavuşlu Mahallesi sakinlerine seslendi.

“Tarihimizin çok önemli bir seçimi. Savaşa gitmiyoruz. Cenge gider gibi taraftarlarını heyecana getirmek isteyen siyasetçilere kulağınızı tıkayın. Biz cenge gitmiyoruz” diyen Seçer, mitinge katılan vatandaşlara “Mersin Büyükşehir Belediyesi kendisine oy verene farklı vermeyene farklı hizmet götürüyor mu?” diye sordu. Vatandaşların hep bir ağızdan hayır diye bağırması üzerine Seçer şunları söyledi:
“Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan 80 bin kişiye Mersin Belediyesi ne yaptı. Bay Kemal ne yaptı diye sordu. Tepkiye baktım, ses çıkmadı. Bir daha sordu. Evet ve hayır aynı anda çıktı. Sonra dediler ki başkanım bunların büyük kısmı başka illerden bindirilmiş kıtalar. Onlar ne bilsin. Onlardan hayır çıktı, Mersin’de yaşayanlardan refleksle evet çıktı.
Dedim ki Mersin halkı vefalıdır. Kalbimden böyle geçti. Gözlemim şu: İnsanlar hizmete bakıyor. Kendine sahip çıkana bakıyor.”

14 Mayıs ‘ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na ve partisine destek isteyen Seçer, “CHP’de her görevde bulunan siyasetçileriz. 4 yıldır Mersin’e yanlış yapmadıysak partimizin bir milletvekilinin, bakanının yanlış yapmasına da izin vermeyiz.
Benim de bir hayalim var. Kapısını çalıp girebileceğim bir cumhurbaşkanım olsun. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da metro için görüştüm. Dün meydanda söylediklerine inanamadım. Kendisine Mersin’i anlattım. Mersin’in yapısını anlatım. Burada farklı kültürlerin olduğunu, burada barışın, huzurun her şeyden önemli olduğunu söyledim. Ve şunu söyledim. Beni CHP’li belediye başkanı değil de tüm Mersin’in belediye başkanı olarak görün ve Mersin’e pozitif ayrımcılık yapın dedim.
4 yıl boyunca her türlü mecrada Mersinlilerin menfaati için çalıştım. Hiç kimseden de çekinmedim İnşallah 14 Mayıs’tan sonra tık tık sayın cumhurbaşkanım ben geldim. Mersin’e şu lâzım bu lâzım. Bizim havalimanı ne oldu? Otoyol ne oldu? Sahil projesi ne oldu? Turizm projesi ne oldu? İki, sayın milletvekillerim size rahat yok. Mersin için ne yaptınız. Biz Mersin’in menfaati için bütün kapıları zorlarız, gerekirse kırar geçeriz. Toplumum güvencesi biziz. Hizmet konuşalım bırakın boş lafları. Terörmüş. Bizden daha mı çok seviyor Cumhur İttifakı bu ülkeyi. İnsanlar iş aş bekliyor. Bunları anlatın” ifadelerini kullandı.