CHP Mersin Milletvekili adayı Gülcan Kış, Mersin Serbest Bölge İşleticisi A.Ş (MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mum’u ziyaret etti.
Gülcan Kış, ziyarette yaptığı konuşmada “Son 20 yıla baktığımızda Türkiye çok çok geriye gitmiş bir durumda. Mersin kent ekonomisinin ivedi bir şekilde ayağa kalması gerekiyor. CHP merkezi hükümette olmadığımız için şu ana kadar sorunları anlatmak, sorunlara dikkat çekmek görevimizi yerine getirdik. Ama ülkemizin bu kötü durumuna baktığımızda artık bizim sorumluluk almamız gerektiğini görüyoruz ve halkımızın bize yetki vermesini istiyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu problemlerin çözümlerini biliyoruz. Bu sorunları yasalar ve hukuk çerçevesinde çözeceğimizden endişeniz olmasın” dedi.

İş dünyasının içinden gelen bir iş kadını olarak milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iş dünyasından da destek beklediğini ifade eden Kış, “Bizi Ankara’ya gönderirken tam yetkili olarak göndermenizi istiyoruz. Yani Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçtirmemiz ve mecliste de yeterli çoğunluğu sağlamamız gerekiyor. Yerelde meclis çoğunluğunun önemini daha çok anladık. Yerelde çoğu noktada meclis aritmetiği yüzünden Mersin’in birçok sorunu çözemedik. Mersin yıllardır sahipsiz kalmış, artık siyaset üstü düşünmemiz gerekiyor. Çukurova havzasının kalkınma projelerini bir an önce hayata geçirmek zorundayız. Mersin’den seçilecek 13 milletvekilinin partileri farklı olabilir ama Mersin ortak paydasında buluşmamız gerekiyor. Ortak paydada buluşmadığımız için yıllardır Mersin her yerde ikinci plana itilmiş. Ben Gülcan Kış olarak bu sorumluluğu alıp önümüzdeki beş yıl içinde Mersin’in ötelenmiş tüm projelerinin bitmesi için elimden geleni yapacağım. Bundan hiç kuşkunuz olmasın” dedi.