670 konteynerden oluşan Konteyner Kent’e Adıyamanlı depremzedelere teslim etmeye başladı.

İçerisinde sahra hastanesinden kreşe, çocuk oyun alanlarından psikososyal destek alanına kadar yaşamsal birçok alanın bulunduğu konteyner kente gelen depremzedelere anahtarları Büyükşehir Belediyesi’nin güler yüzlü personelleri tarafından teslim edildi.

Altyapı ve üstyapı olarak eksiksiz bir donanıma sahip olan konteyner kente gelen depremzede yurttaşlardan verilen destekten ötürü tüm Mersin halkı adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ekibine teşekkür etti. Konteyner kentlerin anahtar teslimleri yapılan aileler, yaşayacakları alanları inceledi. Depremzede vatandaşlar kısa süre içerisinde kişisel eşyalarını alıp konteyner kente yerleşmeye başladılar.

Konteyner kentte her şey düşünüldü

Her biri 21 metrekare olmak üzere 670 konteynerin yer aldığı konteyner kentte, başlıca temel ihtiyaçların karşılanabileceği yemekhane, duş ve tuvalet alanı yer alıyor. Kent, deprem bölgesinin sağlık alanında önemli ihtiyaçlarından biri olan hastane eksiğine de, kurulan sahra hastanesi ile cevap veriyor. 15 adet çamaşırhane, 3 adet basket sahası, 2 adet okuma salonu, 2 adet kreş, 2 adet çocuk oyun alanı, 1 adet mescit ve depo alanlarının yer aldığı konteyner kent, depremden sonra ortaya çıkan en önemli sorunlardan biri olan atık sorununun yaşanmaması adına da 15 adet atık ayrıştırma alanına sahip. Vatandaşların zaman geçirebilmesi için yürüyüş yolu ve kamelya alanlarının da yer aldığı konteyner kentte; market, 40 araçlık açık otopark ve ATM alanı da bulunuyor.

Yorulmaz: “Büyükşehir Belediyesi olarak burada adeta mini bir kent kurduk”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Adıyaman Konteyner Kent Kamp Sorumlusu Kubilay Yorulmaz, şu an için 170 konteyneri teslim etmek üzere açtıklarından bahsederken, “Misafirlerimiz yavaş yavaş gelmeye başladı. Konteyner kentimizin içinde başta sahra hastanesi olmak üzere, gerekli birçok ünite yer almaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak burada, altyapısından üstyapısına kadar adeta mini bir kent kurduk. Depremzedelerimizi de yavaş yavaş ağırlamaya başladık” dedi.