Bozyazı İlçesi Karaisalı Mahallesi bölgesinde, Naturelmar Madencilik Firması tarafından açılıp işletilmek istenen Mermer Ocağı ile ilgili olarak Mersin Valiliği tarafından verilen ‘’Çed Gerekli Değildir’’ kararına karşı Vatandaşlar ve MERÇED tarafından açılan davanın keşfi yapıldı.
Keşif yapılacağı bölgeyi ellerinde döviz ve pankartlarıyla dolduran Mahalle halkının tarım toprağını korumaya yönelik direniş gösterdiler.
Tarlasından iş kıyafetleriyle gelen üreticiler, kucağından küçücük bebeğiyle gelen anneler, gençler, yaşlılar ekeneklerini korumak için güç birliği yaptılar.
Davanın Avukatı Anamur MERÇED Temsilciliği Başkanı Av. Seyda Afyoncu, Anamur – Bozyazı Ziraat Odası Başkanı A. Şeref Gümüş, Bölgedeki Mahallenin Muhtarları, CHP Bozyazı, Anamur İlçe Başkanları, Anamur SOL Parti Üyeleri, Anamur EĞİTİM-SEN, EMEKLİ-SEN Başkan ve Üyeleri, Anamur MERÇED Temsilciliği Üyeleri,bölge halkına destek verdiler.
Keşif Heyeti bölgeye gelmeden, toplanan halka direniş kararlılığının süreceğini anlatan Karaisalı Muhtarı Erdal Arıktekin; ‘’Mermer Ocağı açıldığı taktirde, bölgedeki beş mahallenin tarım alanları, hayvancılığı, su kaynakları, ormanları, evleri zarar görecektir. Bölgede 1. Derece sit alanı mevcuttur. Alan ormanlık alandır. Evlerimize, tarım arazilerimize elli metre mesafededir. Biz Bölgemizde Mermer Ocağı istemiyoruz’’ dedi.
Anamur, Bozyazı Ziraat Odası Başkanı da bölgenin tropikal meyve üretim alanı olduğunu. bu meyvelerin, diğer tarım ürünlerinin açılması halinde Mermer Ocağından büyük zarar göreceğini söyleyerek,haklı mücadelelerine her zaman destek vereceklerini söyledi.
Aynı gün Aydıncık da yapılan keşfe de katılan dava avukatı Seyda Afyoncu da; ‘’Türkiye’nin neresinde olursa olsun biz doğamıza sahip çıkmak için mücadele veriyoruz, yeter ki sizin gibi herkes toprağına, çevresine sahip çıksın. Merak etmeyin burada da Maden Ocağı yapılmaması için sonuna kadar hukuk mücadelemiz sürecektir. Haklıyız kazanacağız.’’ Dedi.
Daha sonra bölgeye gelen Keşif heyeti ile bilirkişileri, Mahalle halkı ile birlikte, doğaseverler ellerinde pankartlarla, dövizlerle bölgelerinde mermer ocağı istemediklerini belirttiler.