MESİAD Başkanı Engin'in değerlendirmesi aynen şöyle; "Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini geride bıraktık. 14-28 Mayıs 2023 seçimlerinin demokrasi havası içinde geçmesi hepimizi sevindirmiştir. Kazanan, kazanamayan tüm siyasi partilerimizi ve adaylarımızı tebrik ediyor, verdikleri demokrasi mücadelesi ile emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.


Ülkemizin sosyal refahının ön plana çıkması ile güçlenmesini beklediğimiz, her bölgede yaşayan vatandaşların taleplerine göre bütüncül ve eşit hizmet verilmesini, ilimizin, bölgemizin kalkınıp istihdamın artmasını, iş dünyası ve sanayi yatırımlarının desteklenmesini diliyoruz.


Seçimi kazananlar sadece kendilerine oy verenlere değil, herkese hizmet götürmekle yükümlüdür. Yatırımcı ve sanayiciye destek olması için seferber olmasını beklediğimiz Milletvekillerimiz ve Cumhurbaşkanımızdan kentimizin acil sorunlarının çözülmesini ve destek olunmasını diliyoruz.

Önümüzdeki beş yıla yakın süre ülkemizde seçim olmayacağına göre hedeflerimiz; birlik ve beraberlik içerisinde ekonomimizin gelişmiş bir noktaya taşınması, yatırımların desteklenmesi, demokrasi ve yapısal reformlar olmalıdır. “