Kadim Aşiretler Federasyonu Iğdır Başkanı Ferhat Armağan, bölgedeki kanaat önderleriyle birlikte yürüttüğü girişimler sonucunda Arda ve Aras aileleri arasındaki husumeti barışla sonlandırdı.

Gerçekleştirilen barış buluşmasında konuşan Başkan Ferhat Armağan, “Bugün burada çok önemli bir barışı gerçekleştiriyoruz. Barışa katkı sağlayan Arda ve Aras ailelerine bu birlikteliği sağladıkları için teşekkür ediyorum. Başta kanaat önderleri Mehmet Arda, Ahmet Arda, Hamit Aras, Hacı Kadir Talay, İsmet Yiğit, Ahmet Karaçöl, İsmet Öge, Ali Turgut, Zeki Başkara ve diğer tüm kanaat önderlerimizi tebrik ediyorum. Bu barışın, bölgemizdeki diğer husumetlerin sona ermesine vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Asiret2

Bölgede zaman zaman yaşanan aile içi anlaşmazlıklar ve kan davalarına da değinen Armağan, “Halkımızdan ricam, kanaat önderlerinin tavsiyelerine uymaları ve barış süreçlerine destek olmalarıdır. Bu vesileyle, barışı sağlayan Gızka Aşireti ve Gelturan Aşireti’ne teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Asiret 3

Armağan konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Dünyanın huzurunu iki kelime özetler: Düşmanlarına karşı sulhkarane, dostlarına karşı muaşeretkârane davranmak. Üç günden fazla bir Müslümanın diğerine küsmesi uygun değildir.”

Barış töreni, iki ailenin tokalaşması ve dualar eşliğinde son buldu.

Muhabir: Sonses .tv