Mersin Büyükşehir Belediyesi, çağımızın en yaygın hastalıklarından biri olan kansere dikkat çekmek amacıyla, Toros Üniversitesi iş birliğinde kadınlara yönelik kapsamlı bir bilgilendirme eğitimi düzenledi. Trafik Park Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte; kanser belirtileri, yaş gruplarına göre görülme sıklıkları, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerinin risk faktörleri, erken teşhisin önemi, korunma yolları ve tedavi süreçleri detaylı bir şekilde ele alındı.
![]()
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kent genelinde kadınların sağlık konusunda bilinçlenmesini sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, günümüzde en yaygın görülen hastalıklardan biri olan kansere özel bir seminer gerçekleştirildi.
![]()
Seminerde Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aysel Doğan, özellikle kadınları etkileyen kanser türleriyle ilgili kapsamlı bilgiler vererek, düzenli kontrollerin kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Etkinliğe katılan kadınlar, bilgilendirici ve farkındalık yaratan bu eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek, benzer sağlık eğitimlerinin daha sık düzenlenmesini talep ettiler.
Kadınlara Yönelik Eğitim ve Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, kadınlara yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında son olarak kanser ve kanser türlerini kapsayan bir program gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sahil, "Toros Üniversitesi iş birliği ile bir çalışma yaptık. Dezavantajlı mahallelerden, kırsal bölgede yaşayan kadınlardan ve bisikletli kadın topluluklarından oluşan bir gruba, kanser hastalığı ile ilgili eğitim düzenledik. Eğitimde; kanser türleri, kanseri önlemenin yolları, erken teşhisin önemi, evde kendi kendimize yapabileceğimiz kanser taramaları hakkında bilgilendirmede bulunuldu" şeklinde konuştu.
Katılımcılar Bilgilendirici Etkinlikten Memnun Kaldı
Etkinliğe katılan Meral Baş, kendisinin de 4. evre bir kanser hastası olduğunu ve bu eğitimlerin daha çok yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, "Etkinlik gayet güzeldi. Hocamız bizlere güzel bilgiler verdi. Erken teşhis hayat kurtarır. Kadınların kesinlikle her 6 ayda bir kontrole gitmesi gerekir" dedi.
Semineri oldukça faydalı bulduğunu dile getiren bir başka katılımcı Rukiye Evren ise, "Çok faydalı ve öğretici bilgiler verildi. İhmal ettiğimiz şeyleri duyunca, hemen bir şeyler yapma gereği hissettik. Kulaktan dolma bilgiler yerine, konunun uzmanından öğrenmek farkındalığımızı artırdı. Çok güzeldi ve iyi ki gelmişim" ifadelerini kullandı.





