Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Tarsus'ta ilkini açtığı Hanım Evi'nin ikincisi, Erdemli ilçesinde kadınların hizmetine sunuldu. Uzak ilçelerden ve kırsal bölgelerden gelen kadınların şehir merkezindeki hastane randevuları, okul işleri veya diğer günlük ihtiyaçları sırasında rahatça dinlenebilecekleri ve verimli zaman geçirebilecekleri bir ortam oluşturuldu.
![]()
Erdemli Hanım Evi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteriyor ve kadınlara sosyal etkileşimde bulunma, kitap okuma, televizyon izleme ve çeşitli etkinliklere katılma imkanı sunuyor. Bebek emzirme odası gibi pratik alanların da bulunduğu Hanım Evi'nde kadınlar, merkeze geldiklerinde bekleme derdine son vererek zamanlarını konforlu bir şekilde geçirebiliyorlar. Hafta içi her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veren Hanım Evi'nde çeşitli ikramlar da yapılıyor.
![]()
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Büyükşehir'in sosyal politikalara büyük önem verdiğini belirterek, Erdemli'de merkeze uzak mahallelerden gelen kadınların bu hizmetten çok faydalandığını ifade etti. Uzunbağ, "Erdemli merkeze tedavi için veya başka bir sebepten dolayı gelen bir kadın, bekleyecek yeri yoksa buraya gelebilir. Burada, kadınların köylerine dönene kadar zaman geçireceği bir Hanım Evi’miz var" dedi.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'ndan Başak Gökdal Bayraktar ise Hanım Evi'nin kadınlar için sadece bir bekleme yeri olmanın ötesine geçerek, sosyalleşebilecekleri ve rahatlayabilecekleri yeni bir buluşma noktası haline geldiğini vurguladı.
Hanım Evi'ni kullanan kadınlar da memnuniyetlerini dile getirdiler. Kızını okula bıraktıktan veya hastanedeki işlerini hallettikten sonra Hanım Evi'ne gelen Yasemin Yalçın, buranın çok güzel ve rahat olduğunu belirterek tüm kadınlara tavsiye etti. Hastanede işlerini hallettikten sonra dinlenmek için Hanım Evi'ni kullanan Nuray Karaca ise personelin güler yüzlü olduğunu ve mekanın ev konforunu aratmadığını söyledi. Her iki kadın da Büyükşehir Belediye Başkanı'na bu anlamlı hizmet için teşekkürlerini iletti.




