Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Halkkent MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kadın kursiyerlere yönelik önemli bir destek hizmeti başlattı: Çocuk Oyun Odası. Barista, Gastronomi, Saç Bakım ve Güzellik, Giyim Üretim Teknolojileri ile Bilişim gibi çeşitli alanlarda eğitim alan anneler, artık 3-6 yaş arasındaki çocuklarını güvenle oyun odasına bırakarak derslerine odaklanabiliyor.
Daha önce çocuklarını bırakacak güvenli bir yer bulmakta zorlandıkları için eğitimlere katılımda güçlük çeken kadınlar için hayata geçirilen bu hizmet sayesinde, anneler gönül rahatlığıyla meslek öğrenirken, çocukları da çocuk gelişim uzmanı eşliğinde yaşlarına uygun oyun ve etkinliklerle verimli zaman geçiriyor. Bu uygulama, kadınların eğitim yolculuklarını kesintisiz sürdürebilmelerine olanak tanıyarak toplumsal eşitlik ve fırsat adaleti açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, birçok annenin çocuklarını bırakacak yeri olmadığı için kurslara katılamadığını belirterek, bu nedenle Çocuk Oyun Odası'nı hayata geçirdiklerini söyledi. Maya, oyun odasında 3-6 yaş arası çocuklarla çocuk gelişim uzmanının ilgilendiğini, oyun ve etkinliklerle kaliteli vakit geçirmelerini sağladığını ve ilkokul çağındaki çocukların ödevlerine de destek olunduğunu ifade etti.
Protez tırnak yapımı eğitimi alan kursiyerlerden Yeşim Taşer, oyun odasının kendilerine büyük bir kolaylık sağladığını ve çocuğu güvende olduğu için kursa rahatça gelebildiğini dile getirdi. Giyim Üretim Teknolojileri Atölyesi kursiyeri Emine Tıraş da oyun odası sayesinde hem kendisinin meslek öğrendiğini hem de kızının arkadaşlarıyla oynayarak sosyalleştiğini belirtti.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çocuk Gelişim Uzmanı Hasibe Bilici, amaçlarının kursa gelen annelerin çocuklarıyla etkili ve verimli zaman geçirmek ve onların gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu ifade ederek, yaşlarına uygun çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve annelerin bu hizmetten çok memnun kaldıklarını söyledi.