Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin emeklilere yönelik sosyal etkinlikleri, kent genelinde hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu etkinliklerden biri olan Türk Halk Müziği konseri, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusunu Erdemli Emekli Evi'nde emeklilerle paylaştı.
![]()
Peker Kültür Sanat Derneği Başkanı ve Türk Halk Müziği Koro Şefi Erhan Peker, sahne alarak 30 Ağustos dolayısıyla Atatürk'ün sevdiği türkülerden oluşan özel bir repertuvar sundu. Konser boyunca emekliler de türkülere eşlik ederek keyifli vakit geçirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi yetkililerinden Ertuğrul Bozkurt, düzenlenen etkinliğin önemine dikkat çekti. Bozkurt, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, emekliler konusunda çok hassas. Bu etkinliklerimizle emeklilerimizin sosyal yaşamlarını desteklemeye devam ediyoruz. Onlar için sinema, tiyatro, koro ve geziler gibi birçok farklı faaliyet düzenliyoruz" dedi.
Konsere katılan emekliler de etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yüksel Katnaş, Erdemli Emekli Evi'ni "bir terapi merkezi" olarak nitelendirerek, burada birçok yeni arkadaş edindiğini ve sosyalleşme imkânı bulduğunu belirtti. Mustafa Altınöz ise, "Emeklilerin dışarıda gidecek yer bulamadığını" vurgulayarak, bu mekanların kendileri için bir nefes alma alanı olduğunu söyledi. Emeklilerin bu sıcak karşılaması, etkinliğin amacına ulaştığını gösterdi.




