Asırlardır kök salan ve Mersin’in yaşayan hafızası olarak görülen Anıt Ağaçlar için önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında yapılan toplantıda, kent genelinde bulunan anıt ağaçların korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusu ele alındı.
Toplantıda; anıt ağaçların mevcut durumları, tescil süreçleri ile bakım ve koruma çalışmaları masaya yatırıldı. Kurumlar arasında bilgi alışverişinde bulunularak izlenecek yol haritası görüşüldü.

Mersin genelinde toplam 53 Anıt Ağaç bulunduğu bildirildi. Bunlar arasında;
Mut ilçesinde yer alan 1.300 yaşındaki zeytin ağacı, Mezitli ilçesindeki 1.200 yaşındaki zeytin ağacı, Gülnar ilçesindeki 390 yaşındaki saçlı meşe ağacı öne çıkıyor.
Valilikten yapılan açıklamada, anıt ağaçların korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.





