Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kentin dört bir yanında sürdürdüğü içme suyu yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda, özellikle yaz aylarında kuraklık nedeniyle içme suyu sıkıntısı yaşayan Mut ilçesine bağlı Bozdoğan Mahallesi'nde önemli bir altyapı projesi hayata geçiriliyor.

Thumbnail Meski̇’den Bozdoğan Mahallesi̇’ne Kesi̇nti̇si̇z İçme Suyu Temi̇ni̇ İçi̇n Önemli̇ Yatirim (3)

Mut ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Bozdoğan Mahallesi'nde, sulama amaçlı da kullanılan Kartalkayası mevkiindeki mevcut içme suyu kaynağı, son dönemde yaşanan kuraklıklar nedeniyle yetersiz kalıyordu. Bu soruna çözüm bulmak için hızla harekete geçen MESKİ, yoğun sondaj çalışmaları sonucunda yeni bir su kaynağına ulaştı.

Thumbnail Meski̇’den Bozdoğan Mahallesi̇’ne Kesi̇nti̇si̇z İçme Suyu Temi̇ni̇ İçi̇n Önemli̇ Yatirim (2)

Proje kapsamında, yeni su kaynağından terfi istasyonu ile birlikte 110 milimetre çapında 3 bin 500 metre uzunluğunda HDPE boru hattı döşendi. Enerji temininin sağlanmasının ardından tesisin devreye alınmasıyla birlikte Bozdoğan Mahallesi'nin içme suyu ihtiyacı kesintisiz olarak karşılanmaya başlanacak.

Muhtar Pelit'ten Teşekkür: "Bu Tip Çalışmalar Gerçekten Çok Değerli"

Bozdoğan Mahalle Muhtarı İbrahim Pelit, küresel ısınmadan dolayı yeraltı sularının azaldığını ve içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirterek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e ve MESKİ ekiplerine teşekkür etti. Pelit, "Bu sorunu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ilettik. Kendisi de duyarsız kalmadı. Mahallemize sondaj kuyusu açılması için destek verdi. MESKİ’yi bu konuda harekete geçirdi. Mahallemize sondaj kuyusu vuruldu. Sondajdan suyumuz çıktı. Yeterli su olduğu görüldü. Ondan sonra da MESKİ, bu suyu mahallemize taşımak için 3 bin 500 metre hat üzerinde çalışmaya başladı. Tabi ki bu durum mahallemizde büyük bir sevince sebep oldu. Mahalleli olaya sahip çıktı. Sayın Vahap Seçer’e mahallem adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Özellikle kırsal bölgelerde bu tür çalışmaların çok anlamlı ve değerli olduğunu vurgulayan Pelit, "MESKİ ekibine, yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu çalışmaların devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ahmet Biracı