Mezitli Belediyesi, Muharrem Ayı'nın getirdiği manevi atmosferi vatandaşlarıyla paylaşmak ve toplumdaki dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla geniş kapsamlı bir aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Belediyeye bağlı Aşevi'nde hijyenik koşullarda ve büyük bir özenle hazırlanan aşureler, titizlikle kaselere doldurularak vatandaşlara ikram edildi.
![]()
Mezitli Belediyesi'nin özel aşevi araçlarıyla, önceden belirlenen mahalle ve noktalara tek tek ulaştırılan aşureler, gün boyunca Mezitli'nin farklı yerlerinde dağıtıldı. Bu anlamlı etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
![]()
Başkan Tuncer: "Paylaştıkça Çoğalıyoruz"
Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, aşure dağıtımının önemine vurgu yaparak, "Muharrem Ayı, paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin simgesidir. Aşure de bu kültürün en güzel yansımalarındandır. İçerisinde onlarca farklı malzeme olan aşure, aslında birliğimizin, beraberliğimizin ve çeşitlilik içindeki uyumun sembolüdür" dedi.
Başkan Tuncer, Mezitli Belediyesi olarak bu kadim geleneği yaşatmaktan ve vatandaşlarla paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. "Aşure paylaşmaktır, dayanışmadır, berekettir. Dilerim ki bu güzel duygular hayatımızın her anına yansır, birliğimiz daim olur" diyerek duygularını ifade etti.
Aşure ikramı alan vatandaşlar, bu anlamlı jestten dolayı Mezitli Belediyesi'ne ve Başkan Ahmet Serkan Tuncer'e teşekkürlerini iletti.





