Türkiye Basketbol Süper Ligi’ni 6. sırada tamamlayarak doğrudan play-off’lara katılma hakkı kazanan Mersin Spor Kulübü Erkek Basketbol Takımı, çeyrek finalde karşılaşacağı Anadolu Efes maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Can Sevim, takımın ilk sezonda elde ettiği bu başarının büyük olduğunu vurgulayarak, “Şehrimiz ve takımımız adına neredeyse imkânsızı başardık” dedi.
![]()
Sevim, güçlü rakipleri Anadolu Efes’in Türkiye ve Avrupa’nın en güçlü ekiplerinden biri olduğunu belirtirken, deplasmanda oynanacak ilk maçtan iyi bir sonuçla dönmeyi hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Pazar günü Mersin’de taraftarların takımı coşkuyla destekleyeceğine inandığını belirtti.
![]()
Takımın önemli oyuncularından Canberk Kuş da rakiplerinin gücünü kabul ettiklerini ancak geri adım atmayacaklarını söyledi. Kuş, Mersin’deki ikinci maçta taraftarların salonu doldurmasının kendilerine güç vereceğini dile getirdi.
Çeyrek final serisinin ilk karşılaşması 30 Mayıs Cuma günü saat 18.00’de, ikinci maç ise 1 Haziran Pazar günü aynı saatte Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak.

