Tarsus Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve SHUDER Mersin Şubesi iş birliğiyle düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşları Öğrencilerle Buluşuyor – III: Sahadan Kampüse” etkinliği, 23 Ekim 2025 Perşembe günü Tarsus Üniversitesi ev sahipliğinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Şehit İstihkam Üsteğmen Ozan Olgu Köreke Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, sivil toplum kuruluşlarının sahadaki deneyimleri sosyal hizmet bölümü öğrencileriyle paylaşıldı. Etkinlik boyunca gönüllülük, toplumsal sorumluluk ve sosyal hizmet uygulamaları üzerine etkileyici sunumlar yapıldı.

Programa; LÖSEV, Yeşilay, Kızılay, Türkiye Alzheimer Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER), Mersin Kent Konseyi, Kadın Girişimciler Kurulu, Koruyucu Aile Derneği gibi birçok kuruluşun temsilcileri katıldı. Etkinliğe ayrıca Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz ve İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Aysun Kıldan da katılarak destek verdi.
Konuşmacılar arasında;
Psk. Beril Gültepe Yaşar (Tarsus Zihinsel Yetersiz Çocuklar Vakfı Temsilcisi),
Tolga Zenger (LÖSEV Adana Sosyal Hizmetler Sorumlusu),
Kemalettin Erdoğan (Yeşilay Mersin Şube Başkanı),
Lütfi Parıltı (Kızılay Mersin Şube Başkanı),
Sevgi Altınöz Çetin (Mersin Koruyucu Aile Derneği Başkanı),
Manolya Karaoğlan (Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin Şube Başkanı),
Alper Girgeç (Mersin Kent Konseyi Başkanı) ve diğer STK temsilcileri yer aldı.
Katılımcılar, sahadaki çalışmalarından örnekler paylaşarak sivil toplum faaliyetlerinin bireysel gelişim ve toplumsal dayanışma açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Etkinlik boyunca sivil toplum kuruluşları tanıtım stantları kurarak öğrencilere gönüllülük projeleri ve çalışma alanları hakkında bilgi verdi.
Yoğun ilgi gören program, soru-cevap bölümüyle interaktif biçimde tamamlandı. Etkinlik sonunda tüm katılımcılara teşekkür edilerek, sivil toplum ile üniversiteler arasındaki iş birliğinin güçlenerek süreceği mesajı verildi.


