Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus merkez Kırklarsırtı Mahallesi'nde trafik akışını hızlandırmak ve güvenliği artırmak amacıyla önemli bir köprü genişletme çalışmasını tamamladı. Daha önce dar olması nedeniyle trafik sorunlarına ve kazalara yol açan, DSİ kanalı üzerindeki ve Ömer Nazmi Caddesi ile Veysel Çavuş Caddesi'nin kesişim noktasında bulunan köprü, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkılarak yerine 15 metre genişliğinde modern bir köprü inşa edildi.

Thumbnail Büyükşehi̇r Trafi̇k Akişini Hizlandiran Çalişmalarina Devam Edi̇yor (1)

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, sadece köprü genişletilmekle kalmadı, aynı zamanda yaya güvenliği de ön planda tutularak kaldırım ve özel gereksinimli bireyler için geçiş düzenlemeleri yapıldı, korkuluklar monte edildi. Harita Mühendisi Fethi Eroğlu, yapılan çalışmayla vatandaşlara daha güvenli ve emniyetli bir köprü sunduklarını belirterek, köprü üzerindeki ve bağlantı yollarındaki asfaltın da yenilendiğini kaydetti. Kırklarsırtı ve Akşemsettin Mahallelerinin Tarsus'un en yoğun nüfuslu bölgeleri olduğuna dikkat çeken Eroğlu, yeni köprü sayesinde özellikle sabah ve iş çıkışı saatlerindeki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde azalacağını ifade etti.

Thumbnail Büyükşehi̇r Trafi̇k Akişini Hizlandiran Çalişmalarina Devam Edi̇yor (3)

Kırklarsırtı Mahallesi Muhtarı Mehmet Cülük ise köprünün darlığı nedeniyle sık sık kazaların yaşandığını ve yayaların geçişinde zorluklar yaşandığını dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve emeği geçen tüm ekiplere teşekkür etti. Mahalle sakinlerinden Remzi Ergezer de yeni köprünün trafik güvenliği açısından büyük bir rahatlama sağladığını belirtirken, bölge esnaflarından Şemsettin Bulşan, Başkan Seçer'in Tarsus'a kalıcı ve önemli hizmetler yaptığını vurgulayarak memnuniyetini dile getirdi. Yeni köprünün hizmete girmesiyle birlikte bölgedeki trafik akışının daha güvenli ve hızlı hale gelmesi bekleniyor.

Muhabir: Ahmet Biracı