Ticaret İl Müdürlüğü'ne bağlı denetim ekipleri, 1-31 Ağustos 2025 tarihleri arasında şehir merkezi ve ilçelerde 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde yoğun denetimler gerçekleştirdi.
Yapılan bu denetimlerde, 1.181 firmada toplam 60.813 ürün kontrol edildi. Denetimlerin odak noktaları arasında fiyat etiketi, kasa-raf uyuşmazlığı ve haksız fiyat artışları yer aldı.
Denetimler sonucunda, belirlenen ihlaller nedeniyle firmalara toplam 626 bin 868 TL tutarında idari para cezası uygulandı. Bu cezalar, tüketicinin haklarını koruma ve piyasada adil rekabeti sağlama amacı taşıyor.
Vatandaşlar, karşılaştıkları sorunları ve şikayetlerini Alo 175 Tüketici Hattı üzerinden ilgili mercilere iletebilir. Ticaret İl Müdürlüğü, bu tür şikayetlerin takibini yaparak, haksız uygulamaların önüne geçmeye devam edeceğini belirtti.




