Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü "Yenişehir’de 0-6 Yaş Sağlık Gelişim Planı Modeli" projesi kapsamında velilere yönelik önemli bir panel düzenliyor. "Okullar Açılıyor, Beni ve Çocuğumu Neler Bekliyor?" başlıklı panel, 13 Eylül Cumartesi günü saat 13.00'te Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Panelin ilk oturumunda, çocukların okula uyum süreci, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi kritik konular ele alınacak. Ayrıca, okul döneminde sıkça görülen hastalıklar ve kalp sağlığına yönelik önleyici yaklaşımlar da uzmanlar tarafından aktarılacak. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Esat Yılgör’ün üstleneceği bu oturumda Doç. Dr. Gülen Güler, Doç. Dr. Ayşen Orman ve Prof. Dr. Derya Karpuz bilgi paylaşımında bulunacak.

İkinci oturum ise sağlıklı beslenme ve büyüme süreçlerine odaklanacak. Prof. Dr. Derya Karpuz'un moderatörlüğündeki bu bölümde, Doç. Dr. Özlem Tezol ve Doç. Dr. Derya Duman konuşmacı olarak yer alacak. Ayrıca, Doç. Dr. Hüseyin Durukan ise katılımcılara rahim ağzı kanserleri ve HPV aşısı hakkında bilgi verecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, panelin çocuk sağlığı ve ailelerin bilinçlenmesi için büyük önem taşıdığını belirterek tüm velileri etkinliğe davet etti.

Muhabir: Ahmet Biracı