Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı sermayeyi ülkemize çekmeye yönelik çağrıları, Alanya iş dünyasından da destek buldu. ALTSO Başkanı Eray Erdem, 'Bakanımızın bu yöndeki açıklamalarını sonuna kadar destekliyoruz. Biz de diyoruz ki yabancıya mülk satışının önündeki engelleri kaldırın. Alanya olarak üzerimize düşen katkıyı yapmaya hazırız. Potansiyelimiz yüksek, ciddi yabancı sermaye girişi yaparız' dedi.

ALTSO Başkanı Eray Erdem, '2022 den bu yana devam eden ikamet kısıtlaması nedeniyle çok sayıda yatırımcıyı komşu destinasyonlara kaptırdık. Halen elimizde satılmayı bekleyen çok sayıda gayrimenkul bulunuyor. Bu arada sektörde çok sayıda iflas yaşandı. Kriz halen devam ederken mahalle bazlı kotanın da altında kalınmasına rağmen yabancıya satışın önündeki engeller kaldırılmadı. Ancak halen tecrübesi ve potansiyeli yüksek bir sektör var elimizde. Bakanımızın yabancı sermayeye olan davetlerini bu anlamda çok önemsiyoruz. İvedilikle gerekli düzenlemeler yapılsın, Alanya olarak göreve hazırız mesajını vermek istiyoruz' dedi.

Erdem, Alanya'nın uluslararası yatırımcılar açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, 'İlçemizde yabancıya satışı bekleyen çok sayıda gayrimenkul bulunmaktadır. Bu mülklerin ekonomiye kazandırılması, ülkemize ciddi miktarda döviz girdisi sağlayacaktır. İnşaat ve emlak sektöründe halen devam eden krizden sektörün de önemli dersler çıkardığını vurgulayan Erdem, geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması adına sektörün artık daha planlı ve sürdürülebilir bir yapıya yöneldiğini ifade etti.

Yabancı sermaye yerel ekonomiler için de çok önemli

Yabancı sermayenin yerel ekonomiler için kritik bir rol oynadığını belirten Erdem, Alanya'nın bu alanda Türkiye genelinde öne çıkan bölgelerden biri olduğunu ifade ederek, 'Mevcut potansiyelin doğru değerlendirilmesi halinde Alanya, kendi ölçeğinde Türkiye ekonomisine çok önemli katkılar sunabilecek güçtedir. Yabancı yatırımcının önünü açacak adımlar, ekonomik büyümeye doğrudan katkı sağlayacaktır' diye konuştu.

Muhabir: Sonses .tv