Mersin-Antalya D-400 kara yolu Erdemli geçişinde sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Arpaçbahşiş Mahallesi Yeniköy mevkiinde meydana gelen kazada, iki tırın çarpışması sonucu ulaşımda kısa süreli aksama yaşanırken, 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Minibüs İddiası Kazayı Getirdi
İddiaya göre, seyir halindeki bir tırın önüne aniden yolcu minibüsü çıktı. Minibüse çarpmamak için direksiyon kıran tır şoförü, aynı istikamette ilerleyen başka bir tıra çarparak durabildi. Çarpışmanın etkisiyle araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, araç içerisinde bulunan E.G. ve V.D. yaralandı.
Olay Yerinde "Hatalı Çıkış" Tartışması
Kazanın ardından çevredeki vatandaşlar ve kazaya sebep olduğu ileri sürülen minibüs şoförü arasında sözlü tartışma çıktı. Vatandaşların tepkisi üzerine bölgeye jandarma ve bölge trafik ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erdemli Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
D-400’de Trafik Kontrollü Sağlanıyor
Kaza nedeniyle Mersin-Antalya istikametinde trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlandı. Araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale dönerken, polis ve jandarma ekipleri kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.





