Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, ilçeye bağlı Fındıkpınarı Mahallesi’nde yoğun yağışlar sonrası meydana gelen heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. Fetilli mevkisinde yaklaşık 56 bin metrekarelik alanda etkili olan heyelanda, ilk belirlemelere göre 100’e yakın hane zarar görürken, 25 hanede ağır hasar tespit edildi.

Ba495319 Bd22 4Faf B01C 39D09E5262Cc

Koordineli Çalışma Sürüyor

Mersin Valiliği, AFAD ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleriyle koordinasyon içinde hareket ettiklerini belirten Başkan Tuncer, bölgedeki yer hareketliliğinin devam ettiğini vurguladı. Teknik incelemelerin tamamlanmasının ardından iyileştirme sürecinin başlatılacağını ifade eden Tuncer, vatandaşların can güvenliğinin öncelikleri olduğunu söyledi.

C4Db26B4 4488 41Cc Bbaf 4840D176805A

Vatandaşlara Barınma Desteği

Heyelandan etkilenen vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Tuncer, evlerinde kalamayan hemşehrileri için geçici barınma çözümlerinin devreye alındığını açıkladı. Kış mevsimi nedeniyle bölge nüfusunun az olmasının olası bir can kaybını önlediğini belirten Tuncer, mağduriyetlerin giderilmesi için tüm adımların atıldığını ifade etti.

05374F05 C168 4D8F A81B 772110Fbc25D

"Tüm İmkanlarımızla Sahadayız"

Süreci yakından takip ettiklerini söyleyen Başkan Ahmet Serkan Tuncer, "İlk andan itibaren ekiplerimizle sahadayız. Hasar gören hanelerle ilgili tespitler yapılıyor. Çok şükür can kaybımız yok ancak yer hareketliliği sürdüğü için dikkatle izliyoruz. Belediye olarak tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın yanındayız" dedi. Yetkililer, bölge sakinlerini resmi uyarıları dikkate almaları konusunda uyardı.

Muhabir: Esat Durak