İSTANBUL (İGFA Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'ndeki Dubai'de alkollü içkilerle ilgili yasalar bir süredir gevşetiliyor.

Daha önce de Ramazan ayı süresince gündüz alkol satışı ve eve içki teslimi yasakları kaldırılmıştı. Dubai, attığı son adımlarla kenti yabancılar için daha cazip hale getirmeyi hedefledi.

Capital Dergisi'nin aktardığı habere göre, Dubai'de içki dağıtımını yürüten iki şirket, Dubai Maritime and Mercantile International (MMI) ile African & Eastern vergi indirimini fiyatlara yansıtacaklarını açıkladı.

MMI Sözcüsü Tyrone Reid, ″100 yıl önce Dubai'de çalışmaya başladığımızdan bu yana, emirliğin konuya yaklaşımı hep dinamik, duyarlı ve kapsayıcı oldu″ dedi.

Pazar günü yürürlüğe giren kararın kalıcı bir düzenleme olup olmadığı henüz bilinmezken, Dubai'de her 10 kişiden 9'u yabancı uyruklu ve bu kişilerin birçoğu alkolden alınan verginin yüksekliği nedeniyle araçlarıyla diğer emirliklere giderek daha ucuza toptan içki alıyordu.

Bu arada Dubai yasalarına göre, Müslüman olmayan ve 21 yaşından büyük kişiler alkol ruhsatı almak koşuluyla içki içebiliyor.