Üst üste iki yıl yapılamayan turizm fuarı, dün görkemli bir şekilde açıldı.

Bir milyon Hollandalı turist hedefleyen Türkiye, Lahey Büyükelçimiz Şaban Dişli, Rotterdam Başkonsolosumuz Sevgi Andiç, Amsterdam Başkonsolosumuz Mahmut Burak Ersoy ve Deventer Başkonsolosumuz Muammer Hakan Cengiz tarafından temsil edildi.

THY’nin ‘Türkiye’ye hediye bilet çekilişini’ yapan Büyükelçi Dişli, Hollandalılara, “Türkiye sizleri bekliyor” dedi.

Afbeelding met gras, buiten, windmolen, outdoor-object Automatisch gegenereerde beschrijving
İlhan KARAÇAY Yazdı:

Dünyanın önemli fuarları arasında yer alan Utrecht Turizm Fuarı, iki yıllık bir aradan sonra dün yeniden açıldı. İki yıllık duraklamadan sonra, geçtiğimiz turizm sezonunda, beklenen turist sayısını bulan Türkiye, bu yıl Hollanda’dan bir milyonu aşkın turist bekliyor.

Türkiye standında, Lahey Büyükelçimiz Şaban Dişli, Rotterdam Başkonsolosumuz Sevgi Andiç, Amsterdam Başkonsolosumuz Mahmut Burak Ersoy ve Deventer Başkonsolosumuz Muammer Hakan Cengiz ve THY Hollanda müdürü Şerafettin Ekici ev sahipliği yaptılar.

Afbeelding met persoon, staand, mensen, groep Automatisch gegenereerde beschrijvingTHY Standı önünde yapılan ‘Türkiye’ye bedava uçak bileti’ çekilişini yapan Büyükeşçi Şaban Dişli, alkışlar içinde yaptığı konuşmasında, bilet çekilişini izleyen Hollandalılar’a “Türkiye sizi bekliyor” dedi.

EN GÖRKEMLİ GÖRÜNTÜ CORENDON’DAN

Afbeelding met tekst, vloer, binnen, markt Automatisch gegenereerde beschrijvingFuara girdiğim zaman, en görkemli görüntünün Corendon standına ait olduğu açıkça görülüyordu. Hollanda’dan başka, özellikle Almanya’dan Türkiye’ye em çok turist götüren tur operatörlüğü olarak bilnen Corendon’un, 63 uçaklık bir filosu var.

Afbeelding met tekst, persoon, groep, winkel Automatisch gegenereerde beschrijvingHer yıl olduğu gibi, bu yıl da Türkiye’ye çok sayıda turist taşıyacak olan Corendon, Türkiye dışında, çeşitli ülkelere de tur organize ediyor.

Corendon’un 63 uçaklık fiosuna Yıldıray Karaer (solda), tur operatörlüğü ve otelciliğe de Atilay Uslu (sağda) kaptanlık yapıyorlar. Corendon Havayolları’nın Amsterdam’daki kaptanlığını da Berk Güden (ortada) yapıyor.

İLGİNÇ KÖŞE

Afbeelding met tekst, persoon, staand, poseren Automatisch gegenereerde beschrijving
Fuarın en ilginç köşesi, Türk standında sergilenen Şampiyonlar Ligi kupasıydı.
İstanbul’da oynanacak olan 2022-2023 sezonu finalinde, kazanana verilecek olan kupa, Hollanda Türk Seyahat Acentalar Birliği Başkanı Kamil Saygı’nın gözetiminde…