Mersin Yenişehir Belediyesi, depremin yıkıcı etkilerine karşı tüm Türkiye gibi seferber oldu. İlk günden itibaren tüm ekipleri ve imkânlarıyla çalışmalarını sürdüren Yenişehir Belediyesi, bölgeye yardım malzemelerini sevk ederken, kente gelen vatandaşları da unutmuyor. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ni yardım toplama merkezi olarak hazırladı. Bölgeye göndermek üzere vatandaşlardan gelen yardımları merkezde toplayan Yenişehir Belediyesi, aynı yerde bir de giysi evi hazırladı. Çevre illerden Mersin’e gelen vatandaşların talep ve ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan giysi evinde kışlık elbise ve ayakkabı başta olmak üzere her türlü giyim eşyası bulunuyor. Onlarca gönüllünün destek verdiği çalışmalarda bağışlanan giysi ve ayakkabılar tiplerine göre ayrıştırılarak, askılara ve raflara yerleştiriliyor.

“24 saat esasına dayalı gönüllü bir dayanışma”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “4 gündür Mersin Yenişehir ailesi gece gündüz burada çalışıyor. 24 saat esasına dayalı gönüllü bir dayanışmayla tırlarca yardım malzemesini bölgeye gönderdik, her gün bölgeye temel ihtiyaç malzemesi sevkiyatımız devam ediyor. Bir de kentimize gelen, güvenli bir yuva arayan kardeşlerimiz var. Elbette onları da unutmamak gerekiyor. Burada bir giysi evi hazırladık, ihtiyaçları dahilinde yararlanabiliyorlar. El birliğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz”diye konuştu.

“Ev eşyası kampanyası başlattık”

Mersin’e gelen aileler için yardımseverlerin evlerini açtığını ifade eden ancak bu evlerin bazılarında eşya olmadığını kaydeden Başkan Özyiğit, “ Birçok vatandaşımız bizleri arayarak evlerini deprem bölgesinden gelen kardeşlerimize vereceklerini söylediler. Ancak bazı evlerde eşya yok. Şimdi de bir ev eşyası kampanyası başlattık. Buzdolabı, mobilya ve yatak gibi her türlü ev eşyasına ihtiyacımız var. Yenişehir halkının bu konuda da duyarlı olacağına yürekten inanıyorum.” dedi.