AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, belediyenin meclis toplantısında, kameralar karşısında yaptığı konuşmada bir gazeteyi hedef aldı ve gazetecinin gözaltına alınıp tutuklanacağını söyledi.

Akdeniz Belediyesinin özel kalem müdürü O.G hakkında geçtiğimiz aylarda, bir belediye müdürünü tokatladığı iddiası gündeme gelmiş, Mersin Halk Haber adlı sitenin yayın yönetmeni Muharrem Çağatay bu iddiayı kamuoyuna duyurmuştu.

Akdeniz Belediye Meclisinde konuşan AKP’li başkan Mustafa Gültak, belediyenin faaliyet raporuna ilişkin eleştirilere cevap verirken “Hiçbir işçimizin iş akdini feshetmedik. Depremzede ailesiyle telefonda görüştüğü için işten atılan işçiler var Mersin’de. O belediyelerin özel kalem müdürlerinin kaprisleri nedeniyle atıldılar işten. Çok şükür bizde ne özel kalemden ne de başkandan kaynaklı kimse işinden atılmadı” diyerek CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesini hedef aldı.

SİZİN MÜDÜRÜNÜZ BAŞKA BİR MÜDÜRÜ TOKATLADI MI?”

AKP’li Gültak’ın bu çıkışı üzerine CHP’li meclis üyesi Mahmut Dönmez, itiraz ederken AKP’li başkan “Niye üzerinize alınıyorsunuz, isim vermedim” dedi. Dönmez de bunun üzerine “Sizin özel kalem müdürünüz müdüre tokat attı mı?” diyerek Akdeniz Belediyesi Özel Kalem Müdürü O.G ile ilgili iddiayı gündeme getirdi.

“EMİNİM GÖZALTINA ALINIP TUTUKLANACAK”

AKP’li Aldeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile meclis üyeleri arasında şu konuşma geçti:

AKP’Lİ BAŞKAN: Hayır, ispatlasanıza. Onu mahkemeye verdik. Mahkemeye verdik. Mahkemeden sorabilirsin. Yalan haber yapan kişiyle ilgili göreceksiniz yakında nasıl tutuklanacak o arkadaş. Gözaltına alınacak.

MECLİS ÜYESİ: Nereden biliyorsunuz?

AKP’Lİ BAŞKAN: Çünkü yalan haber yapıyor. Öyle yalan haberle olmaz arkadaşlar, savcılıkta suç duyurumuz var bizim. Bunu da ispatlarız.

MECLİS ÜYELERİ: Tutuklanacağını nereden biliyorsunuz?

AKP’Lİ BAŞKAN: Olmayan bir şeyi yaparsanız tutuklanırsınız Ali Bey ben o yüzden söylüyorum. Ben hakim savcı değilim. Ben niye karar veriyorum? Çünkü yalan söyleyen tutuklanır. Yasa diyor ben söylemiyorum ki. Hakim ve savcılar da yasalara göre karar veriyor, başka şeye göre karar vermiyor. Yalan söylüyor. Elinde hiçbir ispatı yok, delili yok yalan söylüyor. Biz savcılığa suç duyurusunda bulunduk.

MECLİS ÜYELERİ: Siz mi değerlendiriyorsunuz?

AKP’Lİ BAŞKAN: Ben değerlendirmiyorum, yalan söylediğinden eminim. Bakın arkadaşlar suç duyurusunda bulunduk. O arkadaşın da ileride yasalar çerçevesinde, yargı sonucunda gözaltına alınıp tutuklanacağını göreceksiniz. Niye bunu tekrar ediyorum? Niye bu kadar eminim elinde hiçbir delil olmadan iftira attı bize. Görecek o görecek. Çünkü yalan söylüyor. Kim yalancıysa Allah belasını versin. Göz göre bizim namusumuzla oynuyor. Hesabını verecek.

MEİGDER BAŞKANI ŞEHİTOĞLU

ALGI YARATILMAMALI

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı A.Vahap Şehitoğlu, MEİGDER üyesi de olan gazeteci Muharrem Çağatay hakkında, yazdığı bir yazıdan dolayı, Başkan Gültak'ın, peşin hükümlü davranarak 'tutuklanacak' algısı yaratmak istemesinin üzüntü verici ve kabullenelemez olduğunu söyledi. Şehitoğlu, yasalar karşısında herkesin eşit olduğunu, birinin söylemi ile yargının hareket etmeyeceğini, doğru olan ne ise o hükmün uygulanacağına inandığını söyledi.