Faaliyetlerine gönüllü bir avuç insan olarak 2016 yılında "İyilik Hareketi" olarak başlayan platform, 2022 yılına geldiğinde hızla büyüyen yapısıyla daha fazla kişiye ulaşma isteğiyle daha bir kurumsal yapıya bürünerek "Anneden Anneye Destek Derneği "ni kurmuştur.

Dernek olarak tek dertleri evladının insani yaşam değerlerine uygun bir yaşam sürmesi olan annelere ulaşmaktır. Annelerinin elinden alınan insani yaşam hakları sebebiyle çocuklar mağdur duruma düşmekte sonuçta bu bir zincirleme olarak toplumun geleceğine yansımaktadır.Bundan dolayı kadınlara;

Aile içi şiddet ve şiddet sonrası mağduriyetlerin giderilmesi,

Kadınların iş hayatına katılması adına eğitim ve kişisel gelişimle ilgili gerekli konularda destek vermek,

Savaş veya toplumsal olaylar nedeniyle yaşadığı yerden göç etmek zorunda bırakılmış mağdur olan kadınlara ve çocuklarına,

Belirli bir yaştan sonra çalışamaz duruma düşmüş, yakınları tarafından bırakılmayan, yaşları ve hastalıkları sebebiyle mağdur olan yaşlı kimselere, sosyal, eğitim ve yaşam, hukuki,sağlık ihtiyaçlarına yardım etmek dernek faaliyetleri arasında yer almaktadır.

Kurulduğu günden bu yana tüm ülke genelinde yapmış olduğu çalışmalarla dikkatleri üzerine toplayan dernek 1. yaşını büyük bir sosyal sorumluluk çalışmasına daha imza atarak kutlamıştır. Depremzede “100 Kadın ve 100 Çocuk” ile birlikte Dernek Yönetimi Anıtkabri'ne giderek Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuna çıkmışlardır.

Anneden Anneye Destek Derneği Başkanı Dr. Bahar Zeynep Barut ve beraberindeki heyet Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk koyup, saygı duruşunda bulundular. Ayrıca Dernek Başkanı Dr. Bahar Zeynep Barut Atatürk’ün mozolesi önünde dua etti.

Depremzede çocuk ve kadınlardan oluşan kalabalık heyete, Mine Altıntop, Feyza Soykan Çerçioğlu, Ebru Baykal, Elçin Eserli, Yurdagül Sevil, Çankaya Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Cevriye Kaya ve Anıttepe Muhtarı Oya Yakut, Başkent Gençlik Konseyinden Alperen Üstün, Selda Tekeli ve İyilik Evi Oluşumunun üyelerinde Tuna Kafadar, Beynam Emine Erişen İlköğretim okulunda bulunan depremzede öğrenciler, eşlik ettiler.

Anneden Anneye Destek Derneği Başkanı Dr. Bahar Zeynep Barut daha sonra Misakı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir özel defterine günün anlama ve önemini belirten duygu ve düşüncelerini yazmıştır. Dr. Bahar Zeynep Barut deftere;

"Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk,

Manevi huzurunda, 1 yaşımızı kutlamak için “100 Kadın ve 100 Çocuk” ile bulunuyoruz. Kurulduğumuz gün "Açtığın Yolda Gösterdiğin Hedefe Durmadan Yürüyeceğimize And içtik.” Bugün huzurunda taviz vermeden söz veriyorum. Saygı ve minnetle..." cümlelerini yazmıştır.

Tören, Anneden Anneye Destek Derneği Başkanı Dr Bahar Zeynep Barut ve beraberindeki heyetin hatıra fotoğrafı çekimiyle sona ermiştir.