Mersin Limanı’nda ekmek ve onur mücadelesi veren liman işçilerinin direnişi 84. gününe girdi. Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 185 işçi için dayanışma ziyaretleri sürüyor. TÖP heyeti, liman önünde nöbet tutan işçilerle bir araya gelerek taleplerini dinledi.

"Anayasal Haklarını Kullandılar"

Ziyarette konuşan Koca, işçilerin ağır ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı anayasal haklarını kullanarak sendikalaştıklarını vurguladı. İşçilerin sadece insanca bir ücret ve onurlu bir yaşam talep ettiklerini belirten Koca, patronların bu haklı talebe işten çıkarma ile karşılık verdiğini ifade etti.

"Direniş Zafere Ulaşana Kadar Yanlarındayız"

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) olarak emeğin ve işçinin yanında olduklarını söyleyen Koca, şu ifadeleri kullandı:

"İşten atılan arkadaşlarımız işlerine iade edilene ve insanca çalışma koşulları sağlanana kadar liman işçileri ile omuz omuza olacağız. Mersin liman işçileri kazanacak, işçi sınıfı kazanacak."

Muhabir: Ahmet Biracı