CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, iktidar partisi temsilcilerinin CHP’li belediyelere yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Ömür, siyasi tartışmaların geçici olduğunu vurgulayarak, Mersin halkının CHP’li belediyelere duyduğu güvenin kalıcı olduğunu ifade etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin Türkiye genelinde en yüksek memnuniyet oranlarına sahip olduğunu belirten Ömür, “Ranta değil halka hizmet ediyoruz. Bizim tek gündemimiz Mersin, tek hakemimiz ise hemşehrilerimizdir” dedi.
CHP’li belediyelerin sosyal yardımlardan altyapıya kadar birçok alanda önemli projelere imza attığını kaydeden Ömür, “Mersin Modeli Türkiye’ye örnek oluyor. Belediyelerimiz polemik değil, çözüm üretiyor” ifadelerini kullandı.
Merkezi hükümetin Mersin’e yeterli yatırımı yapmadığını savunan Ömür, şehrin bütçeye sağladığı katkıya dikkat çekerek, bekleyen projelerin daha fazla geciktirilmemesi gerektiğini söyledi. “Mersin halkı adına hükümeti göreve davet ediyoruz” diye konuştu.
Açıklamasında birlik ve eşit hizmet vurgusu da yapan Ömür, “Hiç kimseyi ayırmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Şehrimizin huzuru, şeffaf ve dürüst yönetim anlayışımızla güvence altındadır” dedi.
Vatandaşın önceliğinin geçim sıkıntısı olduğunu dile getiren Ömür, “Biz laf değil, çözüm ve hizmet üretiyoruz. Mersin’i polemikle değil, diyalog ve ortak akılla yönetmeye devam edeceğiz” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Muhabir: A.Vahap Şehitoğlu